Čović potvrdio, Zvezda bez trenera

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je na konferenciji za novinare da je klub sporazumno raskinuo saradnju sa Milanom Tomićem. Čović je pričao i o finansijama, ali i o povredama koje muče određene igrače.

Čović je na konferenciji za medije potvrdio da su Milan Tomić i Crvena zvezda raskinuli saradnju.

"Milan Tomić je danas sporazumno raskinuo ugovor sa Zvezdom. Bez ikakvih problema, u najboljim odnosima. Milan je sa Zvezdom osvojio tri trofeja i vratio Zvezdu u Evroligu. Ništa se neobično nije dogodilo."

Novinare je zanimalo ko je inicirao prekid saradnje.

"Do raskida saradnje došlo je obostrano. Sa Milanom sam imao konstruktivan razgovor i analizu, ne samo ja već celo rukovodstvo", rekao je Čović, ali nije otkrio ko će naslediti Tomića na mestu trenera.

"Mi nemamo (kao neki) 500-600 hiljada evra da platimo trenera, pa još damu damo auto A kategorije i stan od 100 kvadrata. stava smo da treva davati šanse mladima, kao što je to bilo u sluačju Dude Ivkovića ili Željka Obradovića".

On je rekao da u klubu nisu razmišljali o otkazima igračima, kao i da postoji dobra saradnja sa FMP-om, apropo pitanja o mogućem dolasku trenera Vladimira Jovanovića. 

Čović se dotakao i izveštaja ministra finansija Siniše Malog, koji je objavio koliko je država dala para Partizanu i Crvenoj zvezdi.

"Od države smo dobili milijardu i 626 miliona dinara bruto, što je razlika u odnosu na Partizan od 400 miliona, s tim što nagalašavam mi još uvek čekamo uračunatih 300 miliona za ovu godinu. Od toga treba oduzeti PDV. Prosečno smo po sezoni trošili 5.890.000 evra, od sezone 2011/12. Od grada smo dobili 386.000 evra. Za sve dobijeno zahvalni smo državi. Država prosečno učestvuje u našem budžetu sa 23%. Naš budžet ove sezone će biti 8.337.833 evra (ne sme manji od 5,5 miliona po pravilima Evrolige)", rekao je Čović i dodao da Zvezda 2009. i 2010. godine od grada nije dobila ni dinara, ali da je od 2011. godine na ime poreza uplatila više od pet miliona evra.

Prvi čovek Zvezde rekao je da nekoliko igrača ima problema sa povredama – Derik Braun će biti spreman za 20-ak dana, Kuzmić bi trebalo uskoro da se vrati na parket, dok su određene probleme imali Gist i Perperoglu.

"Sezona je duga, Crvena zvezda i ja lično otvoreni smo za sve konstruktivne predloge", rekao je Čović.

Čović se dotakao i dešavanja iz prošle sezone, na finalnom turniru Kupa Koraća kada je, kako kaže to bio kup sudije Milivoja Jovčića, ali i poslednje utakmice u finalu domaćeg šampionata, kada je Bili Beron napravio korake kao što je i u finalu Kupa bio faul nad Filipom Čovićem, ali ništa od toga nije svirano.

On je istakao i da nije fer da se vodi hajka na predsednika FSS-a Slavišu Kokezu kao "zvezdaša", dok su sa druge strane svi osim Rakočevića u KSS-u okoreli "partizanovci", te pozvao na smirivanje tenzija i strasti u odnosima sa večitim rivalom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво