Na nacionalnoj televiziji nastavljen "rat", Kina sprema odmazdu NBA ligi

Strasti na relaciji Kina-NBA liga se ne smiruju i svakim danom odnosi postaju sve zategnutiji. Nakon donošenja zakona o izručivanju Kini iz Hongkonga, protesta koji su eskalirali i tvita Derila Morija, generalnog menadžera Hjuston roketsa, stigle su nove reakcije iz Kine.

Mori je pružio podršku protestima, a iako je tvit brzo obrisan, destabilizovao je odnose Kine i NBA lige.

"Bori se za slobodu. Stani uz Hongkong", tvitovao je Mori.

Komesar najjače lige sveta Adam Silver više puta je isticao da nema nameru da sankcioniše Morija, u priču se uključio i Lebron Džejms, koji se vrlo brzo našao na udaru kritika.

Posle reakcija predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa, kao i niza problema sa kineskim kompanijama koje su sponzorisale NBA, u priču se uključila i nacionalna televizija Kine Si-Si-Ti-Vi.

Tokom jednog direktnog prenosa, Kineska centralna televizija, kako je puno ime, oštro je kritikovala Silvera i poručila da sprema "odmazdu".

"Silver je predstavio sebe kao borca za slobodu govora i to iskoristio kako bi zaštitio Morija, koji je pružio podršku nasilnim protestima u Hongkongu", navedeno je u prenosu na Si-Si-Ti-Viju.

Stručnjaci koji se pažljivije bave ovom temom više puta su ponovili da je Kina potrebnija NBA ligi, nego obrnuto, zbog čega se kineska televizija nije zaustavila samo na kritikama, već je prešla i na pretnje.

"On je ovime prekrdašio svaku meru i uvredio ljude u Kini, kako bi se dodvorio američkim političarima, izmislio i lagao samo kako bi naneo bol Kini i to mu se ne može oprostiti", navodi se i dodaje:

"Silver ima duple standarde, a Mori karakterne probleme. Njemu ćemo se osvetiti pre ili kasnije", zaključeno je u prenosu Si-Si-Ti-Vija.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво