Gudurić se ispromašivao, Voriorsi konačno pobedili Lejkerse

Poslednjeg dana predsezonskih utakmica u NBA ligi, od srpskih igrača na parketu je bio Marko Gudurić. Košarkaš Memfis grizlisa na parketu je proveo 22 minuta, ali nije imao previše zapažen učinak.

Grizliji su poraženi od San Antonio sparsa rezultatom 104:91, a Gudurić je postigao dva poena (1-6 iz igre, 0-3 za tri), uz četiri skoka i dve asistencije.

Memfis je prvu deonicu izgubio sa 11 razlike, u nastavku susreta pokušao da se vrati, ali nije imao previše uspeha.

"Mamuze" su do trijumfa predvodili Pati Mils sa 16 poena, odnosno Brin Forbs, Demar Derozan i Lamarkus Oldržidž (11 skokova) koji su dodali po 14.

U redovima Memfisa najefikasniji je bio Džeja sa 16 ubačenih poena.

Aktuelni vicešampion Golden stejt voriors tek je u četvrtoj utakmici uspeo da savlada Los Anđeles Lejkerse – 124:103.

"Jezeraši" su u prethodna tri susreta pokazali da su se ozbiljno naoštrili da napadu titulu predstojeće sezone, ali sada nisu mogli protiv Stefa Karija.

Kari je predvodio "ratnike" sa 32 poena i šest asistencija, a posebno je sa saigračima bio impresivan tokom druge četvrtine, koju su dobili rezultatom 40:23. Njega je najbolje pratio Dianđelo Rasel sa 29 poena.

Na drugoj strani, 29 poena ubacio je Zek Norvel, četiri manje dodao je Kaldvel-Poup, dok je Devonte Kejkok upisao dabl-dabl (16 poena i 10 skokova).

U Lejkersima su odmarali Lebron Džejms, Ejveri Bredli, Kvin Kuk, Entoni Dejvis, Deni Grin, Dvajt Hauard, Kajl Kuzma, Džavak Mekgi i Radžon Rondo.

U najefikasnijoj utakmici večeri Hjuston je sa 144:133 pobedio Majami Hit.

Očekivano, dominantan je bio Džejms Harden sa 44 poena (12-26 iz igre, 8-16 za tri), uz pet skokova, sedam asistencija i pet ukradenih lopti. Erik Gordon ga je pratio sa 23, dok je Klint Kapela uz 20 poena uhvatio i 13 lopti.

Kod Hita je Kendrik Nan bio apsolutno prva figura sa 40 poena (15-27 iz igre, 6-10 za tri), Tajler Hero je dodao 14, jedan više od Bema Adebajoa i Derika Džonsa.

U ostalim susretima Vašington je pobedio Filadelfiju sa 112:93, Nju Orleans je bio bolji od Njujork Niksa (117:116), dok je aktuelni šampion Toronto savladao Bruklin netse – 123:107.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво