Tomić pred Makabi: Idemo u Tel Aviv da pobedimo

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić pred meč trećeg kola Evrolige protiv izraelskog Makabija rekao je da će njegov tim u Tel Avivu pokušati da napravi iznenađenje i pobedi favorita. Meč između Makabija i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20 sati u Tel Avivu.

"Makabi je svake godine u Evroligi. Znate koliko je teško igrati u toj hali, 12.000 navijača, trener Sferopulos prethodnih dana je pozivao njihove pristalice da naprave dobru atmosferu. Vrlo kvalitetan tim sa dosta proverenih imena iz NBA i iz Evrolige, tu je Vilbekin, igrači koji mogu i da kreiraju i da daju poene. S druge strane, imaju i svoje mane u igri u oba pravca, spremamo se za utakmicu u kojoj su favoriti, ali ne idemo da odigramo tamo tek da se pojavimo, već da pobedimo", rekao je Tomić za klupski sajt.

Makabi je startovao sa dva tesna poraza od Himkija i Reala na gostovanjima, a Tomić ističe da će ih to dodatno motivisati da se pred svojim navijačima pokažu u pravom svetlu.

"Dva poraza koja su zabeležili na startu kao gosti su sigurno motiv više, obe utakmice koje su odigrali, odigrali su dobro. To je evroligaška ekipa koja ima svoj cilj da ide najmanje u Top 8, možda i na fajnal-for. Imaju dva poraza imaju i veliki pritisak, ali ponavljam, idemo da ih iznenadimo, da kontrolišemo 40 minuta utakmicu. Perperoglu je imao manju povredu kolena, trenirao je u utorak prvi put i očekujem da bude sve u redu", rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić istakao je Zvezda mora da kontroliše ritam od početka i da ne dozvoli brzu igru i da je cilj da zaustave plejmejkera Skotija Vilbekina.

"Moramo da kontrolišemo ritam utakmice, da ne dozvoljavamo brzu igru i tranziciju, na prvom mestu Vilbekin ima najveća prava. Ako njega zaustavimo, uradili smo veliki deo posla. Naravno, tu su i svi ostali vrlo kvalitetni igrači, ali pominjem njega, jer je glavni pokretač ekipe. Krenuli su sa dva poraza, imaće veliku želju. Kod kuće žele da poprave utisak i sigurno da će želeti da iskoriste domaći teren. Ne idemo tamo tek da se pojavimo, već da odigramo sa željom i energijom da pobedimo", rekao je Lazić.

Meč između košarkaša Makabija i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20 sati u Tel Avivu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво