Đorđević o bratancu, Mihinoj čeličnoj volji i dolasku Tea u Virtus

Doskorašnji selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević dao je intervju za italijanski "Tutosport" u kojem se dotakao nekoliko tema. Trener Virtusa iz Bolonje pričao je o dolasku Miloša Teodosića u klub, ali i o borbi koju vodi Siniša Mihajlović.

Sale je otkrio kako je uspeo da ubedi Teodosića da tokom leta pređe u Virtus, bez obzira što je imao brojne ponude na stolu.

"Rekao sam mu da su velika imena prošla preko ovog parketa u Bolonji. Objasnio sam mu šta Bolonja kao košarkaški grad može da mu pruži, kakvi su ovde strast i glad za košarkom. Ovde sam proveo dve najlepše godine karijere gledajući iz ugla emocija", rekao je Đorđević u intervjuu za Tutosport.

Dodao je i da je kapiten "orlova" prepoznao o kakvom se projektu radi.

"Želeo je da sagleda sve opcije detaljno, a ja sam mu detaljno predočio šta mu se nudi. I, kao što njegov agent reče: 'Nije pitanje ko želi Teodosića, već kako ga želi'. Miloš je ukapirao da ga želimo kao deo slagalice koji nam je nedostajao za rast ekipe i kluba."

U Bolonji, ali u fudbalskom klubu, radi još jedna naša legenda – Siniša Mihajlović. Miha se trenutno bori sa leukemijom i svi u gradu su mu pružili podršku. Đorđevića je to asociralo na težak slučaj koji je imao u familiji, uz veru da će se legendarni fudbaler potpuno oporaviti.

"Vratilo me je u situaciju od pre nekoliko godina. Moj stariji bratanac, koji sada ima 14 godina i zdrav je, tada je morao da se suoči sa istom mukom. Imao je osam godina kada je otišao na transplantaciju u Bambin Đesu u Rim i celog života ću biti zahvalan profesoru Lokateliju kako nas je primio i tretirao. Način na koji se bori Siniša je izvanredna planetarna poruka. Da se naježiš! I siguran sam da će pobediti na svoj način, uz čeličnu volju koja do sada nije viđena", zaključio je Đorđević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се