Sportska ličnost nedelje – Darko Miličić

Nakon dugo vremena Darko Miličić je u žižu javnosti dospeo zbog košarke. Posle skoro sedam godina on je odigrao zvaničan takmičarski meč u dresu novosadskog kluba „I came to play", koji se takmiči u drugoj regionalnoj ligi Vojvodine.

Nekadašnji drugi pik na NBA draftu na svom povratku pod obruče, sa očiglednim viškom kilograma, ubacio je dva poena. Tačnije, zakucao ih je, pre nego što je povredio rame i napustio meč protiv Futoga, koji je njegov tim dobio sa 78:50.

Kako je poručio povodom nedavnog osnivanja kluba, cilj i ideja im je da se uživa u košarci i da se pruži podrška mladima, a iznad svega je druženje, što je potvrđeno odlaskom u kafanu posle meča.

Od poslednjeg NBA nastupa u bostonskom "Ti-Di Gardenu" novembra 2012. do utakmice u Spensu prošlog vikenda Darko Miličić radio je puno toga.

Kupio je zemlju i pokrenuo proizvodnju jabuka u Bačkoj, gde ima i ribnjak. Trenirao je kik-boks i zabeležio jednu profi borbu 2014. godine, a povremeno smo mogli da ga vidimo i na Zvezdinom "severu", kako bodri fudbalere najvećeg srpskog kluba.

Pored toga, veoma je aktivan u humanitarnom radu o kojem nikada ne želi da govori, a zbog koga je i prodao šampionski prsten koji je 2004. osvojio sa Detroit Pistonsima.

Ovim nastupom Darko se pridružio Amerikancu Lebronu Džejmsu, Argentincu Karlosu Delfinu i Brazilcu Leandrinju Barbosi kao jedinim još uvek aktivnim igračima iz čuvene draft klase 2003.

Da li će i koliko potrajati drugi košarkaški život novosadskog gorostasa ostaje da se vidi, ali je svakako lepo videti ga ponovo na parketu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво