Tramp pitanje o sukobu Kine i NBA iskoristio za napad na Kera i Popoviča

Upitan da prokomentariše aktuelni sukob između Kine i NBA lige, predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp iskoristio je da verbalno napadne dva NBA trenera, Stiva Kera i Grega Popoviča.

Između ostalih dnevnopolitičkih tema, predsednik SAD Donald Tramp je na poslednjem brifingu bio pitan da prokomentariše sukob između NBA lige i kineske države.

"Oni moraju da reše tu situaciju sami", rekao je Tramp tim povodom. 

Podsetimo, sve je "zakuvao" generalni menadžer Hjustona Deril Mori, koji je na Tviteru objavio sliku podrške protestima u Hongkongu, onda su na to reagovali akteri sa obe strane, a kineske kompanije počele da se distanciraju od NBA lige.

Međutim, to dobijeno pitanje Tramp je iskoristio kao dobar šlagvort za napad na trenere Golden stejta i San Antonija, Stiva Kera i Grega Popoviča, njegove deklarisane protivnike.

"Gledao sam tog tipa, Stiva Kera... Bio je kao neki mali dečak koji je bio previše uplašen da bi uopšte odgovorio na pitanje", počeo je Tramp.

"Nije mogao da odgovori. Tresao se. 'Oh, pa ne znam, ne znam zaista'... Nije znao kako da odgovori na pitanje. Ali će zato uvek govoriti jako ružno o Sjedinjenim Državama", rekao je i potom se osvrnuo na izjavu Grega Popoviča.

"Gledao sam i Popoviča. Otprilike ista stvar, samo nije delovao tako preplašeno, istina. Ali oni stalno govore ružno o Sjedinjenim Državama, a kada govore o Kini ne žele da kažu ništa loše. Mislim da je to prilično tužno. Biće veoma interesantno", poručio je Tramp.

A šta su Ker i Pop zapravo izjavili?

Trener Voriorsa izjavio je sledeće: "To je prilično bizarna međunarodna priča i ne znam šta bih o tome rekao. Čitam o svemu kao i svi ostali, ali ne želim da komentarišem bilo šta" , kazao je Ker, dok je Popovič bio znatno konkretniji i pružio je jasnu podršku komesaru Adamu Silveru:

"Izašao je i glasno podržao pravo slobode govora. Osećam se sjajno, ponovo. On je đavolski dobar lider u tom smislu, veoma je hrabar. A onda pogledate šta proživljavamo poslednje tri godine i vidite veliku razliku. Ogroman jaz postoji, bez obzira na to da li pričamo o liderstvu, bilo da govorimo o hrabrosti", konstatovao je Popovič.

broj komentara 2 pošalji komentar
(četvrtak, 10. okt 2019, 21:49) - anonymous [neregistrovani]

Protest

Kad se demonstranti okupe na Zapadu i protestuju protiv globalizma, kapitalizma, G-7,8,20 i čega sve ne, onda je upotreba svega i svačega dozvoljena. A kad Kina suzbija demonstracije, onda je to svjetski problem!? Neka Ameri gledaju svoje dvorište! Kolin Kapernik i dalje nema klub u NFL-u, nakon sto je kleknuo u znak protesta. I oni da pričaju o nekoj slobodi govora i izražavanja. Zapadna kultura je isto sto i kancer u tijelu čovjeka, sa metastazama u svim pravcima. Podrška Kini!

(četvrtak, 10. okt 2019, 19:38) - anonymous [neregistrovani]

NBA i politika...

Zasto se rukovodioci NBA bave politikom?Sta ima jedna sportska ekipa ili menadzeri ili treneri NBA sa protestima u Hong Kongu?Mislim da je,nakon tog mijesnja u unutrasnju politiku Kine,Kina imala pravo sto je prekinula saradnju sa NBA.