Kineske kompanije "beže" od NBA lige

Svih 11 zvaničnih partnera NBA lige iz Kine poručilo je da prekida odnose sa ligom zbog njenog stava i reakcije povodom tvita generalnog menadžera Hjustona Derlia Morija u kojem je podržao proteste u Hongkongu.

Sve je počelo u petak objavljivanjem spornog tvita operativca Rokitsa, a nastavljeno u narednim danima reakcijama dve strane, o čemu smo pisali OVDE.

Kako prenosi Si-En-En Biznis, sve kompanije koje se na sajtu NBA Kina navode kao partneri oglasile su se putem saopštenja ili društvenih mreža i objavile prekid saradnje sa ligom.

Si Trip (CTrip), najveći onlajn turistički sajt je sa svojih platformi sklonio ulaznice i turstičke proizvode koji imaju veze sa NBA. Jedna od najvećih kineskih mlekarskih kompanija "Mengjo" obustavila je sve reklame koje ima sa američkim takmičenjem.

Velikan u sektoru brze hrane "Dikos" i proizvođač preparata za negu "Wzun" takođe su najavili prekid svih poslovnih odnosa sa NBA.

Prethodno su to uradili giganti poput Tensenta (vlasnik Vičeta), Donfeng Nisana (automobilska industrija), Viva (telekomunikacije), sportskih kompanija Li Ning i Anta, te kineske državne televizije Si-Si-Ti-Vi, koja je već ukinula prenose NBA utakmica.

S tim u vezi ozbiljno je dovedeno u pitanje i odigravanje predsezonskih utakmica između L.A. Lejkersa i Bruklina, koje su zakazane za četvrtak u Šangaju i subotu u Šedženu.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво