Marjanović iskoristio minute i postigao trojku, Gudurić odličan, Meloun odmarao Jokića

Srpski košarkaš Boban Marjanović iskoristio je dobijenu minutažu u prvoj utakmici Dalas meveriksa u predsezoni. Dalas je izgubio od Oklahoma siti tandera rezultatom 119:104, a Marjanović je za nešto više od devet minuta na terenu postigao sedam poena. Marko Gudurić veoma zapažen za Memfis grizlise.

Bobi je uhvatio tri skoka i zabeležio dve asistencije, a tokom utakmice je dva puta šutirao za tri poena i jednom bio precizan.

Oklahoma je prednost od sedam poena stekla posle prve četvrtine i posle je razlika samo rasla, a najefikasniji bio je Gildžus-Aleksandar sa 24 poena.

U redovima Mevsa, za koje nije nastupio Luka Dončič, istakli su se Kleber i Džekson sa po 14 poena.

Trener Denver nagetsa Majk Meloun odlučio je da odmori Nikolu Jokića na startu priprema, nakon što je srpski centar igrao na Svetskom kupu u Kini.

Nagetsi su pobedili Portland trejl blejzerse sa 105:94, a Meloun, koji je prokomentarisao Nikoline nastupe u Kini, objasnio je i zašto ga sada nije bilo.

"Jokić nije povređen, oseća se dobro. Klub je doneo odluku da neće igrati više od dve utakmice tokom predsezone", rekao je trener "grumenja".

Njih je do trijumfa predvodio Pol Milsap sa 14 poena i pet skokova, dok je na drugoj strani najbolji bio Skal Labisijer koji je upisao dabl-dabl (12 poena i 10 skokova), dva poena više dodao je Mario Hezonja, koji je uhvatio šest lopti.

Denver će tokom predsezone odigrati još jedan meč sa Portlandom, te po jedan sa Finiksom i Los Anđeles Klipersima.

Jokić je prošle sezone prosečno beležio 20,1 poena uz 10,8 skokova, 7,3 asistencija i 1,4 ukradenih lopti, izabran je u idealni tim NBA lige.

Gudurićev Memfis igrao je protiv Brejkersa sa Novog Zelanda i slavio rezultatom 108:94, a srpski reprezentativac se predstavio sa 14 poena.

Memfis je rešio pitanje pobednika u prvom poluvremenu, te na pauzu otišao sa 19 poena prednosti, koju je lako očuvao do kraja meča.

Najefikasniji kod Grizlisa bio je Džeren Džekson sa 18 poena i devet skokova, dok je Dža Morent upisao četiri poena i deset asistencija, uz spomenuti učinak Gudurića.

Sa druge strane istakao se Kori Vebster sa 19 poena, sedam skokova i šest asistencija, uz četiri ukradene lopte i tri blokade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво