Barsa savladala Efes, pobede CSKA, Baskonije i Albe, poraz Olimpijakosa

Košarkaši Barselone savladali su na gostujućem terenu Efes sa 74:64. Baskonije je nadigrala Žalgiris u Kaunasu sa 70:58 u mečevima prvog kola Evrolige. Alba bolja od Zenita - 85:65. Asvel pobedio Olimpijakos sa 82:63. CSKA siguran protiv Valensije 96:71.

Barselona je uspešno započela sezonu, nadigrala je Efes sa 74:64. Barsa je vodila tokom cele utakmice, Efes je zapretio u trećoj četvrtini, kada je uspeo da smanji prednost gostiju. Međutim, u poslednjem beriodu Baarselona je bila bolja, odbila napad domaćina i zabeležila pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Mirotić sa 24 poena, Delejni je zabeležio 11, a Dejvis 10. U ekipi Efesa, Peter se postigao 16 poena, a Vasilije Micić 14.

Naredni meč Barselona igra protiv Zenita u Sankt Petersburgu, dok Efes dočekuje Albu iz Berlina.

Baskonije je uspela da zabeleži startnu pobedu u novoj sezoni Evrolige. Na gostujućem terenu savladali su Žargiris sa 70:58.

Baskoniju je do trijumfa predvodio Šilds sa 19 poena, njega je pratio Šengelija sa 13, dok su Vildoza i Džening zabeležili po 10. U timu domaćina najefikasniji su bili Lekavičijus i Grigonis sa po 10 poena.

U drugom kolu Baskonija gostuje kod Himkija, a Žalgiris gostuje u Milanu.

Alba je u Berlinu savladal Zenit sa 85:65. Alba je vodila tokom celog meča i nije dozvolila protivniku da se ozbiljnije primakne, prednost je stekla u prvom poluvremenu, a u nastavku samo održavala prednost.

Najefikasniji u ekipi Albe bio je Noko sa 16, poen manje je zabeležio Erikson. Kod gostiju Tomas je postigao 14, a Abromaitis 12.

U drugom kolu Alba gostuje Efesu, a Zenit dočekuje Barselonu.

CSKA nadigrao Valensiju - 96:71. Moskovljani su dominirali tokom celog susreta, pobeda nije dolazila u pitanje. Domaćin nije imao rešenja za odličnu igru gostiju. Na kraju ubedljiva pobeda jednog od pretendenta na novu titulu.

Najefikasniji u ekipi CSKA bio je Hilard sa 22 poena, njega je pratio Džejms sa 20, Vorontsević je dodao 13. Kod Valensije Majk Tobi je postigao 14, Motum i Dubljević po 12. Skroman učinak Vanje Marinkovića - 3 poena za 14 minuta provedenih na parketu.

Naredni meč CSKA igra u Moskvi protiv Bajerna, dok Valensija gostuje kod Olimpijakosa.

Asvel ubedljiv protiv Olimpijakosa - 82:63. Tim iz Pireja je dobro krenuo, dobio prvu četvrtinu, ali onda je stao, Asvel u nastavku dolazi do prednosti, koju je samo uvećavao, da bi poslednji period dobio sa deset poena prednosti i tako stigao do ubedljive pobede na startu takmičenja.

Domaćina su do pobede predvodili Lajti i Tejlor sa po 16 poena, Toni Džekiri je imao dabl-dabl učinak - 13 poena i 11 skokova. U timu iz Pireja, Printezis je postigao 15 poena, Punter 11, a Milutinov 10.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво