Poraz Zvezde u Atini

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u prvom kolu Evrolige od ekipe Panatinaikosa u Atini sa 87:82.

Crvena zvezda je novu sezonu u Evroligi započela porazom u "Oaka areni" od ekipe Panatinaikosa.

Srpska ekipa odlično je ušla u meč, sa dosta energije, pogotovo u odbrani, pa je rezultat sredinom prve četvrtine iznosio 17:8 u korist Zvezde.

Ipak, usledio je period u kojem se Zvezda mučila u napadu, što je domaćin iskoristio, napravio veliku seriju i uspeo da se potpuno rezultatski vrati u meč.

Serija sa kraja prve, nastavila se u i u drugoj četvrtini, pa je Panatinaikos preizeo vođstvo.

Ogromnih problema Crvena zvezda je imala sa faulovima na centarskoj liniji, pošto je Majkl Odžo zaradio pet ličnih greški za osam minuta provedenih na parketu, a potom je u nevolju ušao i Džejms Gist, koji je napravio četvrtu ličnu grešku sredinom treće četvrtine.

"Zeleni" su znali to da iskoriste, pa su "ugurali" Zvezdu pod koš i koristili to što se Zvezdina defanzivna strategija raspala.

Krajem treće četvrtine Panatinakos je poveo sa najvećih 12 poena.

Ipak, Zvezda se nije predavala do poslednjeg sudijskog zvižduka. Izabranici Milana Tomića su uspeli da pronađu napadački ritam i da smanje deficit prvo na osam, potom na šest, a na kraju i na četiri poena, ali je rival iskusno uspeo da troši vreme i uđe u penal završnicu, koju je rutinski odradio.

Najefikasniji u pobedi bili su Kalates sa 21 i Tomas sa 18 poena, dok su se u redovima Zvezde istakli Gist sa 22, kao i Perperoglu i Beron sa po 15 poena. 

Naredni meč Zvezda igra 10. oktobra, protiv Fenerbahčea u Beogradu.

Ovako je protekao meč: 

21.55 – Kraj meča, pobeda Panatinaikosa nad Zvezdom rezultatom 87:82.

21.22 – Panainaikos vodi sa 65:53 na kraju treće čevrtine. Otpor koji je Zvezda pružala tokom meča je znatno opao, što "zeleni" koriste da steknu najveću prednost na meču pred poslednju četvrtinu.

20.46 – Na kraju prvog poluvremena Panatinaikos vodi sa 37:35. Domaća ekipa u drugoj četvrtini nastavila je seriju iz prve i uspela da nadoknadi deficit, a potom i povede. Centar Zvezde Majkl Odžo napravio je pet faulova za osam minuta koliko je proveo na parketu, pa će srpska ekipa imati kraću rotaciju u nastavku. Kalates na jednoj strani ima 13 poena, dok se kod crveno-belih ističe Gist sa deset.

20.18 – Završena je prva četvrtina, nakon koje Crvena zvezda vodi sa 17:14. Bolja igra srpskog predstavnika u prvoj deonici. Zvezda je imala prednost od 17:8, ali je usledila serija domaće ekipe.

20.00 – Počeo je meč u "Oaka areni".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво