Hezonja u Portlandu obukao Draženov dres

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja predstavljen je u Portlandu kao novi član Trejlblejzersa, a najviše pažnje privukao je njegov broj 44 na dresu, isti onaj koji je u svojoj, ne baš uspešnoj, epizodi u Oregonu nosio Dražen Petrović.

Kako je na "medija deju" izjavio Hezonja, on je u tim došao nakon konsultacija sa svojim dugogodišnjim prijateljom Jusufom Nurkićem, i sa željom da nastavi tamo gde je legendarni Dražen stao.

U vezi sa tim zanimljiv je i detalj da će na steznik-rukavima koje će nositi na utakmicama stajati datum rođenja i datum smrti jednog od najboljih jugoslovenskih i hrvatskih igrača.

"Broj sam odabrao zbog Dražena, zbog svega što je učinio za Hrvatsku. Ovde imamo sjajne navijače, to je i za njih, ali najviše zbog Dražena. Mislim da bi to učinio i bilo koji drugi Hrvat, da je došao da igra u Portlandu. Retka je prilika da igraš u klubu u kojem je on počeo NBA karijeru, nosiću njegov broj i narukvice kao počast svemu što je napravio za hrvatsku košarku. Istinska je legenda i želim tu napraviti sve ono što on nije mogao", rekao je Hezonja.

Međutim, rekacije na ovaj potez Hezonje su podeljene.

Dok dobar deo hrvatske javnosti pozdravio gest, ima i onih koji smatraju da je taj čin svojevrsno "bogohuljenje" lika i dela Dražena Petrovića, koji je nezadovoljan minutažom i ulogom u Porztlandu svojevremeno tražio trejd, i NBA slavu steako u dresu Nju Džerzi Netsa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи