Alba bez čirlidersica

Nemački košarkaški klub Alba iz Berlina odlučila je da prekine tradiciju dugu 25 godina i ne uključi čirlidersice u vidu zabave tokom meča.

Berlinska Alba povratnik je u Evroligu, a na najveću pozornicu vraćaju se bez dugogodišnje tradicije.

Naime, nemački tim odlučio je da izbaci program čirlidersica tokom pauza u utakmici, zbog toga što "nije prikladan način zabave". 

"Plesačice Albe su radile sjajan posao u poslednjih 25 godina. Nekoliko puta su nagrađivane kao najbolje u Evropi. Naporno su radile i koristile njihove veštine za naš tim i navijače u areni. Želeo bih da izrazim zahvalnost ovoj posvećenosti iz dubine srca i u ime kluba. Ipak, došli smo do zaključka da mlade žene kao atrakcija u pauzama na sportskim događajima više nisu prikladne u našem vremenu. Svesni smo da nije mali broj onih kojima će nedostajati Albine čirlidersice", navodi se u saopštenju Albe.

"Inspirisali smo mnoge dečake i devojčice da se bave košarkom. Želimo da promovišemo žene u sportu kao košarkašice i da one takođe postanu uzori. Imamo najveći ženski tim u Nemačkoj, koji je pre godinu dana uspeo da dođe do druge nemačke lige", zaključio je direktor nemačkog kluba.

Košarkasi Albe sledećeg petka počinju nastup u Evroligi, kada će na svom parketu dočekati Zenit. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво