Alba bez čirlidersica

Nemački košarkaški klub Alba iz Berlina odlučila je da prekine tradiciju dugu 25 godina i ne uključi čirlidersice u vidu zabave tokom meča.

Berlinska Alba povratnik je u Evroligu, a na najveću pozornicu vraćaju se bez dugogodišnje tradicije.

Naime, nemački tim odlučio je da izbaci program čirlidersica tokom pauza u utakmici, zbog toga što "nije prikladan način zabave". 

"Plesačice Albe su radile sjajan posao u poslednjih 25 godina. Nekoliko puta su nagrađivane kao najbolje u Evropi. Naporno su radile i koristile njihove veštine za naš tim i navijače u areni. Želeo bih da izrazim zahvalnost ovoj posvećenosti iz dubine srca i u ime kluba. Ipak, došli smo do zaključka da mlade žene kao atrakcija u pauzama na sportskim događajima više nisu prikladne u našem vremenu. Svesni smo da nije mali broj onih kojima će nedostajati Albine čirlidersice", navodi se u saopštenju Albe.

"Inspirisali smo mnoge dečake i devojčice da se bave košarkom. Želimo da promovišemo žene u sportu kao košarkašice i da one takođe postanu uzori. Imamo najveći ženski tim u Nemačkoj, koji je pre godinu dana uspeo da dođe do druge nemačke lige", zaključio je direktor nemačkog kluba.

Košarkasi Albe sledećeg petka počinju nastup u Evroligi, kada će na svom parketu dočekati Zenit. 

broj komentara 2 pošalji komentar
(petak, 27. sep 2019, 21:35) - anonymous [neregistrovani]

Neka

ubace Čirlidere zbog osveženja utakmica .

(petak, 27. sep 2019, 14:32) - само спорт на терену [neregistrovani]

Коначно права и нормална одлука

Ја на кошаркашке утакмице идем ради кошарке. Они који иду ради чирилидерсица, паметније би им било да мало доплате па у јавну кућу. Коначно да се из дворана избаци нешто што нема везе са спортом и кошарком.