Novajlija porazio Zvezdu, Primorska i Partizan u polufinalu

Košarkaši Primorske savladali su ekipu Crvene zvezde u četvrtfinalu ABA Superkupa sa 88:82. Primorska će se u polufinalu takmičenja sastati sa Partizanom.

Prošlogodišnji šampion ABA 2 Lige, savladao je šampiona prvog takmičenja po rangu na Jadranu.

Primorska je sjajno iskoristila prvu priliku da se pokaže u društvu najboljih klubova u regionu, savladavši Crvenu zvezdu, koja neće braniti trofej u Superkupu.

Slovenačka ekipa nagovestila je da će Zvezda morati da se pomuči za svaku loptu i svaki posed.

Zvezda je imala prednost u prvih nekoliko minuta, a činilo se nakon starta od 6:0, a potom i vođstva od 18:9, da će branilac trofeja sa lakoćom doći do pobede nad Primorskom.

Ipak, Zvezdin protivnik je nakon tog početka uspeo da se rezultatski priključi rivalu i smanji deficit na samo pola koša na kraju prve deonice.

U drugoj četvrtini Primorska je pojačala intenzitet pre svega odbrane, a to je zadavalo ogromnih problema Zvezdi. 

Tim iz Slovenije stekao je dvocifrenu prednost sredinom druge četvrtine, Zvezda se u nekoliko momenata vraćala na pet i tri poena zaostatka, ali je Primorska uspela da na odličnu odbranu veže raznovrsnu i raspoloženu igru u napadu i povrati osetniju razliku.

Dosta nervoze primetilo se u redovima Zvezde, čija se igra potpuno raspala u poslednjih pet minuta utakmice, što je Primorska iskoristila da stekne maksimalnih 18 poena prednosti, koje su bez problema odbranili do kraja susreta.

Najefikasniji u pobedi bili su Jagodić-Kuridža sa 18 poena, Heris sa 14 i Holt sa deset poena.

U redovima Zvezde istakli su se Davidovac sa 15, Gist sa 12 i Beron sa deset poena.

Primorska se pobedom plasirala u polufinale ABA Superkupa, gde će se sastati sa Partizanom, koji je savladao Megu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво