Marina Maljković za RTS: Želimo u Tokio, roditelji, nemate izgovor da vam dete ne trenira

Gostujući u Beogradskoj hronici, selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković pričala je o narednim obavezema njenih izabranica, kao i o Pokretu za žensku košarku koji organizuje.

Maljkovićeva je sa klupe vodila reprezentaciju do osvajanja bronzane medalje na EP upravo u Srbiji, a utisak je da se taj uspeh brzo zaboravio.

"To smo mi Srbi, to je normalno za nas. Ipak, mi kao sportisti smo spremni da radimo za jedan dan ili veče kad se igra utakmica i osvaja medalja", izjavila je selektorka.

Naredne obaveze reprezentacije Srbije su kvalifikacije za EP, kao i Olimpijske igre.

"Biće teško, pre kvalifikacija za OI imamo kvalifikacije za EP, gde smo već dobili grupu, težak posao je ispred nas. Dolazi na naplatu to što nemamo jaku domaću ligu. Sve reprezentativke su u inostranstvu i teško je da se u Fibinom programu okupimo. Videćemo šta će biti, ne mogu ništa da najavim, ali ne bežimo od želje da idemo u Tokio", izjavila je Maljkovićeva.

Srpski stručnjak kreator je "Pokreta za žensku košarku", besplatne škole košarke za devojčice. 

"Navršava se peta jubilarna godina pokreta, moj osnovni cilj je da što više devojčica trenira besplatno. Stalno me roditelji pitaju u da li je stvarno sve besplatno i ne veruju da jeste, ali ja želim da u naciji imamo zdrave fizički i mentalno devojke, a u ovom slučaju ženska reprezentacija za par godina profitira iz toga".

U program Pokreta je ubačena i škola "košarkaškog engleskog jezika".

"Ideja je da se svi bave sportom i da imaju pravo da se bave sportom. Roditelji, nemate izgovore da se vaša devojčica ne upiše na košarku, jer je sve potpuno besplatno. Dodali smo košarkašku terminologiju engleskog jezika za vreme treninga. Profesor na Engleskom govori važne fraze, da te devojčice budu spremne i nemaju barijeru", dodala je.

Marina Maljković pored reprezentacije Srbije, trenira i kineski klub Šangaj Svordfiš, čije se košarkašice pripremaju upravo u Srbiji.

"One privode kraju pripreme, prošle godine su bile mesec dana, sada su dva. Oduševljene su, ja sam srećna i čast mi je što dolaze i vole moju zemlju", zaključila je Maljkovićeva.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи