Zvezda u novom odelu spremna za novu sezonu

Košarkaški klub Crvena zvezda održala je evroligaški medijski dan pre početak nove sezone. Crveno-beli su predstavili i nove dresove, u kojima će pokušati da ostvare što bolje rezultate u svim takmičenjima.

"Pripreme do sada idu onako kako sam zacrtao na početku sezone. Svi momci i stručni štab radi dobro, odigrali smo i prijateljaske utakmice gde smo videli na čemu još treba da radimo. Osim Branka nema povređenih igrača, sve ide po planu i spremamo se za Superkup", izjavio je trener Tomić.

"U Atini smo imali tri utakmice u par dana i tako sam ja napravio program da bi se tim navikao da igra u takvom ritmu da bi bio što spremniji da igra u Superkupu", dodao je strateg Zvezde.

Kapiten ekipe Branko Lazić izjavio je da su pripreme odrađene na sjajan način i da je ekipa spremna za sezonu.

"Što se tiče same sezone početak se približava, u sredu putujemo u Zagreb radi Superkupa, kao što je trener rekao pripreme su prošle u zadovoljavajućem nivou. Više od 80 utakmica se igra ove sezone, to izoskuje veliki napor i koncengraciju svih nas,m očekujem da nas posluži zdravlje, da će se sve povrede završiti u pripremnom periodu i da iznesemo sezone na najvećem nivou i sa najvećim ciljevima", izjavio je Lazić.

"Kao i svake godine, akcenat je na ABA Ligu, ali naravno, nećemo samo da učestvuvjemo u ostalim takmičenjima već da se takmičimo sa svim ekipama i budemo konkurentni", dodao je Lazić.

Novo pojačanje na poziciji plejmejkera Lorenco Braun, istakao je da jedva čeka da zaigra pred punim tribinama, kao i da ga raduje kvalitet košarke u Evropi.

"Sigurno da ima razlike u košarci u NBA i ovde u Evropi. Kada sam kontaktirao agenta pri traženju kluba, približio mi je stanje košarke u Evropi. Igra je sjajna, glavne razlike su u tempu i spejsingu. Prilagodiću se svemu, jedva čekam da dvorana bude puna. Ko ne može da se prilagodi, onda nije za ovo", izjavio je Braun.

Centar Zvezde Majkl Odžo izjavio je da ga raduje to što se tim pojačao kvalitetno, jer svako ima nešto da nauči.

"Sjajno je što su ovi momci tu. Pregršt talenta i iskustva na jednom mestu, dugačka klupa i svako može da dopuni nekog saigrača i svako da nauči nešto", izjavio je Odžo.

"Košarka evoluira i sada centri šutiraju trojke, pa tako i ja obećavam jednu do kraja sezone", našalio se Odžo.

Povratnik u crveno-bele, Ognjen Kuzmić izjavio je da se dobro oporavlja, brže od očekivanog.

"Oporavak napreduje odlično, jedva čekam dozvolu doktora da zaigram. Što se tiče ekipe, mislim da poseduje odličan kvalitet. Tu su momci sa dosta iskustva. Ja nisam imao sreće sa povredama u prošlim sezonama, tako da se nadam da ću ponoviti partije upravo iz Zvezde iz prošlog mandata", izjavio je Kuzmić i našalio se na Odžovu izjavu.

"On nek izvoli i nek šutira trojke ako hoće i za mene, ja se držim igre u reketu", uz osmeh je izjavio Kuzmić.

Crvena zvezda svoju prvu takmičarsku utakmicu igra u četvrtak u Zagrebu protiv Primorske u okviru Superkupa ABA lige.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво