Sports Ilustrejted: Jokić osmi igrač NBA lige

Uticajni američki list predstavio je spisak košarkaša koji će "obasjati" NBA ligu naredne sezone. Na njoj, pri samom vrhu, našlo se mesta za Nikolu Jokića.

Sports Ilustrejted je izašao sa listom 100 najboljih NBA igrača za 2020. godinu. Tačnije, kako i sami u ovom listu pojašnjavaju, težnja je da se predvidi koji će to košarkaši dominirati u sezoni 2019-2020.

Rukiji nisu u izboru, a kriterijum se odnosi na samog igrača, bez konteksta tima u kojem igra ili u koji je prešao.

Nikola Jokić je, na ovom rangiranju, pozicioniran na osmom mestu. Prvi je Janis Adetokumbo.
Među Evropljanima, svima, mahom, pozicioniranim daleko iza Jokića, jesu i Riki Rubio i Mark Gasol, Litvanci Valančijunas i Sabonis, Finac Lauri Markanen, Hrvat Bojan Bogdanović, Danilo Galinari, Nikola Vučević, Kristaps Porcingis, Luka Dončić...

Za Jokića, koji se nalazi tik ispred Pola Džordža i tik iza Žoela Embida, kaže se da je u plej-ofu prošle sezone razvejao sve sumnje u brzinu nogu, toliko važnu u fazi odbrane. Tu je i pitanje izdržljivosti, na koje je tako suvereno odgovorio igrajući gotovo nadrealno mnogo minuta, umalo uvodeći svoj tim u finale Zapada.

Postojale su sumnje da njegov specifični stil igre ne može da dođe do punog izražaja u plej-ofu, ali to je kategorički demantovano prosekom od 25,1 poena, 13 skokova i 8,4 asistencije.

Dalje se ističe kako je veoma teško igrati protiv Jokića jer je on opasnost iz svih pozicija, a malo je, ako ih uopšte ima, igrača koji su komforni da igraju odbranu u svakom delu terena. A, kada ga udvoje, Jokić odigra pas koji je u svojoj glavi pripremio nekoliko sekundi ranije. Tekst ide toliko daleko da kaže kako je Jokić. moguće, „najbolji dodavač među centrima u istoriji lige".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво