Kadeti stali u četvrtfinalu EP, Španci bolji posle produžetka i drame

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog šampionata, pošto je posle produžetka izgubila od vršnjaka iz Španije 72:71.

Malo je nedostajalo da srpski kadeti savladaju Španiju i plasiraju se među najbolje četiri ekipe na kontinentalnom šampionatu u Italiji, ali je jedna nesmotrenost koštala "orliće" borbe za medalje.

Na nešto manje od dve sekunde do kraja produžetka, pri nerešenom rezultatu, Španci su izvodili loptu sa strane, na protivničkoj polovini. Mladi Marković pokušao je da zasmeta izvođaču, ali je tom prilikom skočio u aut, a sudija svirao tehničku grešku.

Jedno bacanje pogodili su Španci, uspeli da izgube loptu, ali šut Ilije Miliaševića u poslednjim trenicima nije prošao kroz obruč.

Španci su mnogo bolje odigrali prvo poluvreme i stekli osam poena prednosti – 35:27. Ipak, Srbija je odigrala fantastičnu treću deonicu, koju je rešila u svoju korist 17:5, ali Španci sa linije za slobodna bacanja stižu do produžetka – 57:57.

Španci su tako obezbedili polufinale i  plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine, dok izabranicima Saše Nikitovića ostaju mečevi za što bolji plasman.

Matija Belić postigao je 28 poena uz 14 skokova, dok je Nikola Radovanović dodao 12 poena i 11 skokova u timu Srbije. Kod Španaca se istakao Huan Nunjez sa 19 poena, dok je Ruben Domingez dodao 12 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво