Svetislav Pešić, istinski šampion i van terena

Trofejni košarkaški trener Svetislav Pešić pokazao je istinski šampion i van terena, odlučivši da pomogne Nemanji Cvetkoviću, 13-godišnjem dečaku iz Pirota koji se suočio sa malignim tumorom moždanog stabla.

Posle terapija u Beogradu Nemanja lečenje treba da nastavi u Turskoj, u čuvenoj klinici "Ačibadem", a kako porodica Cvetković nije u mogućnosti da sve finansijski iznese, Pešić i kompanija "Meridian" su joj donirali finansijska sredstva za lečenje dečaka.

"Doneo sam i jedan dres Barselone za tebe. Ja sam tamo trener i sada da navijaš za Barselonu. Neco, ti si sličnih godina kao moj unuk Luka, on je rođen 2005, a ti godinu dana kasnije. Drago mi je da ste nas sa osmehom dočekali, da je optimizam tu, tako i treba. Moj prijatelj Željko Obradović je trener u Istanbulu i kontaktiraćemo zajedno bolnicu kad odete tamo. Mi smo zaduženi za to da vam pomognemo", obratio se Pešić dečaku u njegovom domu.

Pešić je na svom humanitarnom putu obišao i "Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica Pirot", gde je donirao finansijska sredstva za pomoć kako bi rad sa decom i njihovo uključenje bilo što lakše i efikasnije.

"Zajedno sa "Meridianom" je bila prilika da se uključimo u pomoć malom Nemanji i želimo mu da što pre ozdravi. Posetili smo i "Udruženje za pomoć MNRL", jednu od najmodernijih ustanova u Srbiji i ponosan smo što je baš u Pirotu, da u najboljim uslovima možemo da pomognemo onima kojima je potrebno", zaključio je Pešić i zahvalio se "Meridianu" na ovoj inicijativi, posebno što je uvek spreman da se odazove na humanitarne akcije za decu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво