Lebron sastavio nepobedivu petorku Lejkersa, samo je on višak

Amerika je centar sveta profesionalnog sporta. S tim u vezi, i američko sportsko novinarstvo je ispred svih drugih, a ono, pored manje-više klasičnog pokrivanja sportskih događaja, podrazumeva bavljenje statistikom, ali i raznoraznim rangiranjima i fikcijom. Stoga, nije retko da se piše o tome ko je najbolji svih vremena (tzv. GOAT rasprave), ali i o tome da li bi jedan fiktivni tim bio bolji i jači od nekog drugog takođe fiktivnog tima. Upravo za jednu takvu raspravu povod je dao najbolji košarkaš današnjice Lebron Džejms, objavom na svom Instagram profilu u kojoj je objavio sastav tima sa kojim bi pobedio bilo koga.

Леброн саставио непобедиву петорку Лејкерса, само је он вишак Леброн саставио непобедиву петорку Лејкерса, само је он вишак

Prošlog leta verovatno najbolji igrač XXI veka, Lebron Džejms, svoj talenat je preselio u Kaliforniju i postao "lejker". Međutim, prva godina u ljubičasto-zlatnom nije protekla kako je planirano, te su Lejkersi ponovo propustili plej-of, a sam "kralj" je zbog povrede ranije završio sezonu.

Novo leto donelo je nova velika očekivanja. U blokbaster trejdu stigao je (iz drugog pokušaja) ol-star centar Entoni Dejvis, ali ne i Kavaj Lenard, koji je na kraju ipak odlučio da postane član komšijskih Klipersa. Ostatak "rostera" Lejkersi su, vođeni generalnim menadžerom Robom Pelinkom i nezvaničnim dži-emom Džejmsom, popunili kvalitetnim i iskusnim igračima.

No, poluuspešan free agency, odnosno nastup na transfer pijaci, a koji "jezeraše" u kladionicama Las Vegasa stavlja na deobu trećeg mesta na listi favorita za osvajanje titule, nije smetao Lebronu da na svom Instagram profilu podeli fotografiju, tačnije foto-montažu na kojoj se pored njega nalaze legende Lejkersa Karim Abdul Džabar, Medžik Džonson, Kobi Brajant i Šekil O‘Nil, uz komentar:

"Veoma sam počastvovan i zahvalan što sam zajedno sa ovim veličinama. Čoveče, ova petorka protiv najbolje petorke u istoriji bilo koje franšize. Hajdemo!", napisao je Lebron i time otvorio diskusiju.

Iako je odmah naišao na osudu navijača Lejkersa zbog toga što je sebe svrstao ispred npr. Vilta Čejmberlena i među igrače koji su sa tim timom osvajali titule i stvarali tzv. dinastije, a on to (i dalje) nije i pitanje je da li će uopšte uraditi, glavna debata koju je ovaj post pokrenuo je ta da li postoji tim koji bi ovoj petorci sa slike mogao da se suprotstavi?

Bez dileme, prvog ravnopravnog protivnika moramo tražiti u redovima najvećeg rivala Lejkersa – Boston Seltiksima, koji i dalje imaju jednu titulu više u istorijskoj trci (17–16).

Kako je dres i dalje najtrofejnije NBA franšize nosilo mnoštvo velikih igrača i gotovo je nemoguće napraviti greška lišen izbor, autor ovih redova bi pokušao sa petorkom: Bil Rasel, Leri Berd, Džon Havliček, Kevin Makhejl i Bob Kozi (ukupno 31 titula!).

Drugi ozbiljan takmac bili bi Čikago bulsi sa Džordanom, Ruzom, Pipenom, Rodmanom i Gilmorom, kao i Detroit Pistonsi sa Tomasom, Dumarsom, Hilom, ponovo Rodmanom i Lambirom.

Tim San Antonija u sastavu Parker, Gervin, Lenard, Dankan i Robinson ili Hjustona sa Smitom, Hardenom, Mekgrejdijem, Orijem i Olajdžuvonom bi takođe imao šta da traži u toj utakmici iz Lebronove fikcije, a bez dileme ih ima još...

Koje je vaše mišljenje? Sa kojim bi ste timom vi napali Lejkerse sa slike? Pišite nam u komentarima.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво