I bogati plaču...

Čovek koji je bio hit NBA lige 2012. godine i koji je pre mesec i po dana sa Torontom osvojio šampionski prsten, Džeremi Lin, javno se i uz suze požalio na svoju trenutnu situaciju i na činjenicu da nema ponude NBA timova.

Amerikanac azijskog porekla, koji je ime stekao sjajnim partijama u dresu Njujorka u februaru i martu 2012. godine, kada je trajao "Linsijaniti" (u prvih pet utakmica u kojima je bio starter postizao je u proseku 26,8 poena a Niksi su ostvarili svih pet pobeda), požalio se na svoju trenutnu "free agency" sudbinu.

On je tokom posete Tajvanu, koja ima humanitarni karakter, izjavio da je "dotakao dno".

"Postoji izreka koja kaže da jednom kada dotaknete dno, jedini mogući put je da krenete ka gore. Ali, čini mi se da ja idem sve dublje i dublje", rekao je Lin sa suzama u očima i dodao:

"Ovaj prelazani rok (free agency) je bio težak za mene, jer osećam da je NBA liga na neki način odustala od mene", poručio je Lin, koji je nedavno bio deo istorijskog puta Toronto reptorsa do prve NBA titule, a koji je nastupao još i za Hjuston, Lejkerse, Šarlot, Bruklin i Atlantu.

Ova njegova izjava i nastup izazvala je puno pažnje u javnosti i na društvenim mrežama, a oni koji su na nju reagovali podeljeni su u dve grupe - onu manju, koja se saoseća sa Linom i njegovim karijernim problemima, i onu znatno veću reklo bi se, koja osuđuje Lina zbog teatralnog nastupa.

I zaista, malo čudno zvuči da neko ko je dotakao najveću moguću popularnost, ko je bio zvezda megalopolisa kakav je Njujork, ko je u NBA karijeri zaradio 65 miliona dolara i ko "u džepu" ima diplomu prestižnog Harvarda (iz ekonomije), može da se svrsta na dno i na društvenu marginu.

Dodajmo i to da Lin ima ponude sve moćnijih kineskih košarkaških klubova, kao i da bi ga u svojim redovima rado videli i u Moskvi (šampion Evrope CSKA je poslao višemilionsku ponudu). 

Ali, kako kaže još jedna poznata izreka - i bogati plaču.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво