Ugovor koji potvrđuje da je Zajon novi Lebron

Zajon Vilijamson je dugo najavljivan kao najveći talenat od dolaska Lebrona Džejmsa u NBA ligu. Vilijamson je dominirao na univerzitetu Djuk, izabran je kao prvi pik ovogodišnjeg drafta i u novoj sezoni će nositi dres Nju Orleans pelikansa, u kojem će dobiti priliku da opravda izuzetno visoka očekivanja.

Momak iz Salsburija je tokom studentskih dana postao velika zvezda, tolika da je jedna njegova povreda umalo srušila najvećeg proizvođača sportske opreme.

Zajon je sredinom februara, u duelu svog Djuka i Severne Karoline, povredio koleno u prvom minutu susreta na krajnje bizaran način – pukla mu je patika. Model kompanije "Najki" PG 2.5, inače personalizovan za Pola Džordža, nije mogao da izdrži Zajonovu silu (201cm i 130 kg), ali je on tada imao sreće.

"Najki" nije jer je taj incident uticao da akcije kompanije u jednom trenutku padnu za 1,7 odsto i da američki gigant za 48 sati izgubi čak 1,1 milijardu dolara.

Nakon što se oporavio, izvučen kao prvi pik i kada je postalo jasno da će sledeća najvažnija stvar biti sponzorski ugovor sa nekim proizvođačem opreme, počele su spekulacija kome će se "Zanos" pridružiti.

Neizvesnost je trajala neko vreme, da bi 19-godišnjak na društvenim mrežama objavio da je odabrao brend "Džordan", odnosno "Džampmen". U pitanju je podbrend "Najkija" napravljen za najboljeg igrača svih vremena – Majkla Džordana.

"Otkako sam bio dete sanjao sam da igram u NBA ligi i imam uticaj na igru kao što je imao Majkl Džordan i kakav još ima. On je jedan od onih posebnih sportista na koje sam se ugledao, pa ne mogu da opišem koliko sam srećan i uzbuđen zbog ovog putovanja", izjavio je Vilijamson.

Kako to obično biva, momentalno su krenula istraživanja o novčanim nadoknadama jer detalji ugovora nisu objavljeni. Andrijan Vojnarovski, novinar američke mreže I-Es-Pi-En koji važi za najvećeg poznavaoca dešavanja u NBA ligi, preneo je informaciju da će Amerikanac potpisati na više od pet godina i da će to biti najveći ugovor za nekog rukija u istoriji najjače lige sveta.

Potom su novinari Njujork Tajmsa došli do saznanja da će saradnja vredeti 75 miliona dolara za sedam godina, čime rekord ne bi bio oboren, već bi ugovor bio drugi po veličini.

Na prvom mestu se i dalje nalazi Lebron Džejms, koji je 2003. godine sa "Najkijem" potpisao sponzorstvo vredno 83 miliona američkih novčanica, takođe na sedam godina. 

"Kralj" je ostao veran sponzoru i postao jedno od najprepoznatljivijih lica u svetu sporta, ali postoji jedna razlika u odnosu na Zajona – Džejms je odbio da postane deo porodice "Džordan".

Razlog je bio taj što nije želeo da bude u senci "njegovog letećeg visočanstva", već da sam izgradi svoj put.

Ono što situaciju oko nove zvezde čini još impresivnijom jeste činjenica da je odbio i unosnije ponude od drugih proizvođača.

Nik Depola, analitičar koji se bavi ugovorima za patike u NBA, objavio je da je Vilijamson na stolu imao ponude koje su premašivale i 10 miliona dolara po sezoni.

"Zajonova neverovatna odlučnost, karakter i igra inspirišu. On je ključni deo novog talenta koji će pomoći brendu u budućnosti. Rekao nam je da će 'uzdrmati svet' i tražio od nas da mu verujemo. Verujemo mu", kazao je Majkl Džordan.

Skoro 70% aktivnih NBA igrača nosi košarkaške patike kompanije "Najki", koja želi da dodatno podstakne mlade igrače da se pridruže podbrendu.

Trenutno "Džordan" obuću nosi oko 10 procenata članova lige, među kojima su najzvučnija imena Rasel Vestbruk i Kris Pol.

Bez obzira da li će Zajon Vilijamson oboriti rekord po najunosnijem ruki ugovoru ili će ostati na drugom mestu večne liste iza Lebrona, jasno je da se od ovog momka mnogo očekuje.

Najveća scena je spremna za novog superstara.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво