Beograd domaćin Fiba 3x3 turnira

Beograd će 13. i 14. jula ugostiti najbolje ekipe sveta iz Amerike i Evrope u najkvalitetnijem 3x3 turniru koji će se održati na platou ispred Štark Arene. Gosti Jutarnjeg programa RTS-a bili su Milan Mačvan, reprezentativac Srbije i promoter turnira i Nikola Koprivica direktor turnira.

Da krenemo od najaktuelnijeg - spisak reprezentacije. Pre neki dan ste rekli da ne znate da li će vaše ime biti precrtano. Ali da trenirate da budete spremni. Da li je sada lakše?

Pa jeste, zahvalan sam na pozivu. Nije da sam ga zaslužio obzirom da sam propustio celu sezonu. Meni će mnogo da znači da odem sa ekipom na pripreme. Povreda je zalečena, već duži period radim normalne treninge sve u cilju da budem spreman za pripreme.

Kako komentarišete što na spisku nema Nedovića i Kalinića?

Uvek postoje neka izneađenja, nije ovo prvi put... Mislim da kao sportisti i profesionalci ta odluka mora da se prihvati. Selektor ima ideju i mora da se podrži. Sve se radi u najboljoj nameri da se dođe do dobrog rezultata u Kini.

Očekuje nas spektakl u basketu 3x3. Milane, vi ste ambasador FIBA čelindžera, da li ste i vi vaše prve korake sa košarkaškom loptom napravili ispred zgrade igrajući ulični basket?

Košarka se zavoli igrajući bakset ispred kuće. Nešto sasvim drugačije od košarke. Očekujem da će turnir u Beogradu biti pravi spektakl.

Beogradski FIBA 3x3 čelendžer jedan je od 23 ovakva turnira koji se organizuju u celom svetu, a tokom dva dana biće ukupno odigrano 25 utakmica.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи