„Orlići“ ubedljivi protiv Kineza na startu SP

Reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, ubedljivo je startovala na Svetskom prvenstvu na Kritu pobedom u Heraklionu u prvom kolu D grupe protiv Kine rezultatom 106:57 (18:26, 16:27, 13:32, 10:21). Naredni rival naših košarkaša je Portoriko, susret je na programu u nedelju od 14.30.

Izabranici selektora Aleksandra Bućana su od prvog minuta pokazali da su mnogo kvalitetniji od rivala, kontrolisali su situaciju na terenu i dominirali tokom svih 40 minuta.

Pitanje pobednika rešeno je praktilno već u prvom poluvremenu, a posle sjajne treće četvrtine koju je naš tima dobio sa 32:13, bilo je jasno da Kinezi nemaju nikakve šanse protiv raspoložene Srbije.

Selektor Bućan je pružio šansu svim igračima, a najefikasniji je bio Filip Petrušev sa 23 poena, a pratili su ga Ilić i Pecarski sa po 15 i Trifunović sa 14 poena.

Sledeći protivnik Srbije je selekcija Portorika. Meč se ugra u nedelju od 14.30.

Srbija: Petrušev 23 (8 sk), Mićović 3, Islamović 5, Paunović 4 (6 sk), Trifunović 14, Cerovina 4 (7 sk), Vasiljević 8 (10 sk), Pecarski 15 (6 sk), Grbović 1, Ilić 15 (13 sk), Ćubić 5, Kuzmanović 9.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи