Prvo evroligaško pojačanje na Malom Kalemegdanu, Derik Braun u Zvezdi

Doskorašnji košarkaš Anadolu Efesa, Amerikanac Derik Braun, novo je pojačanje Crvene zvezde.

Crvena zvezda je dovela prvo pojačanje za narednu sezonu u kojoj će nastupati u elitnom evropskom takmičenju Evroligi.

"Krilni centar visok 204 centimetra igra podjednako dobro na poziciji krilnog centra i centra, i biće ogromno pojačanje I donosi veliki kvalitet I iskustvo novom timu crveno-belih u narednoj sezoni", navodi Zvezda na svom sajtu.

Braun ima 31 godinu, pohađao je Ksevijer univerzitet, nakon čega je vreme proveo u NBA ligi u ekipama Šarlota i Niksa.

Evropsku epizodu počeo je u Lokomotivi Kubanj sa kojom je kao jedan od najboljih igrača tog tima i član najbolje petorke tog takmičenja, osvojio Evrokup 2013.godine, a još dve sezone proveo je u Rusiji igrajući Evroligu u tom klubu.

Od 2015.godine član je Anadolu EFES-a, a nakon turskog kluba ovaj levoruki šuter rodom iz Ouklenda karijeru nastavlja u Crvenoj zvezdi.

"Klub se ovom prilikom zahvaljuje Braunu zato što je čineći i razne finansijske ustupke iskazao veliku želju da igra za Crvenu zvezdu, i što je i sam istakao tokom pregovora da naš klub vidi kao odličnu organizaciju, koja želi da osvaja trofeje, i želi da bude konkurentan u Evroligi u sezoni 2019-2020".  

Derik Braun je prva akvizicija Zvezde u ovogodišnjem prelaznom rok, nakon produžetaka ugovora koje su potpisali Lazić, Beron, Čović i Simanić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи