Mijailović: Šta god Evroliga odluči, Partizan može samo da dobije

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović, sumirijaći prošlu sezonu, rekao je da Partizan mnogo napredovao u odnosu na period od pre par godina, kao i da će tim i naredne godine voditi trener Andrea Trinkijeri, koji će za selektovanje igrača imati veći budžet.

"Dosta je bilo dešavanja u protekloj sezoni. Mnogo smo uradili na svim poljima. Neki su očekivali možda i bolje rezultate, ali moramo biti realni gde smo zatekli klub pre dve godine. Pre dve godine smo krenuli ne ni iz čega, nego smo krenuli iz debelog minusa", rekao je Mijailović na obraćanju u hotelu Radison.

On je istakao i da mu je drago što su se legende Partizana vratile i što, kako kaže "danas nema nikoga ko je protiv ove uprave od Partizanovaca".

"Drago mi je da imamo prijatelje u celom sportskom društvu i što smo jedna velika porodica Partizan", rekao je Mijailović.

Predsednik crno-belih se osvrnuo i na učinak kluba u Evropkupu, kao i na podršku navijača.

"U Evrokupu smo uradili mnogo, ali nismo imali sreće. Pola koša nas je delilo od većeg uspeha, ali je važno pomenuti da je Partizanova publika prepoznala želju da se Partizan vrati na pravi put. Mi smo bili treći najgledaniji klub i hvala navijačima". 

Mijailović je govorio i o nepravdi koja je, kako kaže, pogodila Partizan u ABA ligi i KLS-u.

"U ABA je bilo i nepravde prema našem klubu. Nismo to komentarisali, ali ćemo se kroz sistem boriti da klub bude poštovaniji. Što se tiče KLS nisam hteo ništa da komentarišem posle onakve četvrte utakmice. Partizan je za mene pobednik u toj utakmici. Ne znam šta bi bilo u petoj, ne znam da li bi pobedio u petoj, ali u četvrtoj jeste", rekao je on.

Bord Evrolige u četvrtak donosi odluku o dodeljivanji specijalne pozivnice tom takmičenju, a Mijailović je istakao da bez obzira na odluku, Partizan nema šta da izgubi.

"Razlog što nisam ništa komentarisao je sutrašnji dan od koga očekujemo da se nešto desi, ali šta god da se desi, ne možemo da izgubimo. Možemo samo da dobijemo. Šta god da se desi na bordu Evrolige, možemo samo da dobijemo. Mi smo raščistili u glavama, Partizan kroz sistem, trenažni centar i igranje u Areni pokazuje da je jedan ozbiljan evropski, veliki klub", rekao je on.

Mijailović je naveo da će Andrea Trinkijeri i naredne sezone voditi ekipu, ali sa većim budžetom.

"Menjali smo mnogo trenera, a sada imamo Andreu Trinkijerija, koji će selektovati tim sa Nikolom Lončarom. Imaće veći budžet jer smo vratili dugove. Mi nemamo nijedan postupak pred BAT-om, uskoro ćemo rešiti naš najveći problem, a to je poreski dug. Neka svi Partizanovci znaju da nemamo mač za vratom. Hvala svima koji su pomogli, hvala Republici Srbiji jer je prepoznala da je Partizan brend od nacionalnog značaja", zaključio je Mijailović.

broj komentara 0 pošalji komentar