Filip Čović još dve godine u Crvenoj zvezdi

Košarkaš Crvene zvezde Filip Čović produžio je ugovor do 2021. godine, saopštio je prvak Srbije i regionalne ABA lige.

Čović se sa klubom sa Malog Kalemegdana obavezao na novu dvogodišnju saradnju nakon što je dao veliki doprinos osvajanju obe titule i plasmanu u Evroligu, pre svega u završnici sezone i duelima protiv Partizana i podgoričke Budućnosti u trenutku kada je bio povređen prvi plej Džo Regland.

"Iza nas je veoma teška, ali uspešna sezona. Svima nam je drago zbog toga, jer smo ispunili ciljeve, skoro sve koje smo zacrtali i koji su bili planirani. Ono što će biti poseban izazov je Evroliga, koju ću prvi put lično igrati, najjače takmičenje u Evropi, i jasno je da će biti još teže nego što je bilo ove sezone. Ipak, nadam se da ćemo ostvariti makar deo uspeha iz ove upravo završene sezone u kojoj smo osvojili tri trofeja", rekao je Čović za klupski sajt.

Ovaj 30-godišnji košarkaš na Jadranu je u proseku beležio po šest poena i asistencija, a učinak je podigao u polufinalu i finalu protiv Partizana i Budućnosti sa skoro 10 poena i osam asistencija po meču.

Čović je u Crvenu zvezdu stigao u sezoni 2017/18 pred početak Superlige Srbije, a u sezoni iza nas osvojio je Superligu, ABA ligu i Superkup regionalnog takmičenja.  

Pre Čovića, Crvena zvezda je produžila ugovore sa najboljim igračem Bilijem Beronom i kapitenom Brankom Lazićem.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво