PAO: Nećemo igrati grčku ligu ako Olimpijakos ne bude izbačen

Košarkaški klub Panatinaikos objavio je da neće igrati naredne sezone u grčkoj ligi, ukoliko Olimpijakos ne bude izbačen iz takmičenja.

Strasti u grčkoj košarci nikako da se smire. Posle odluke Olimpijakosa da napusti takmičenje u šampionatu Grčke, saopštenjem se oglasio novi šampion, ekipa Panatinaikosa.

"Dok se čeka odluka Sportskog suda o izbacivanju Olimpijakosa u drugu ligu, klub želi da razjasni neke stvari. Panatinaikos i Olimpijakos se neće takmičiti u istom rangu črčke košarke. Legalno i ilegalno ne mogu da koegzistiraju. Zakoni su zakoni i moraju biti isti za sve. O principima i moralu našeg kluba nema prgovora. Sigurni smo da se nećemo vraćati na ovu temu", navodi se u saopštenju atinskih "Zelenih".

Problemi u grčkoj klupskoj košarci počeli su u polufinalu Kupa, kada je Olimpijakos napustio utakmicu protiv "večitog" rivala na poluvremenu, nezadovoljan sudijskim kriterijumom.

Klub iz Pireja tada je najvaio da neće igrati mečeve protiv Panatinaikosa ukoliko ga ne budu sudile strane sudije. U skladu sa tim, Olipmijakos nije igrao prvenstveni meč protiv Panatinaikosa, dok se kasnije povukao iz četvrtfinalne serije protiv istog rivala.

Prema propozicijama takmičenja, Olimpijakos bi trebalo da bude kažnjen izbacivanjem iz lige, ali je atinski klub potražio pravdu na sudu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи