NBA leto je počelo ranije, Konli u Juti

Par dana nakon što se saznalo da će Entoni Dejvis karijeru nastaviti u Los Anđeles Lejkersima, u NBA ligi se desila još jedna zamena odnosno trejd. Majk Konli, doskorašnji i dugogodišnji košarkaš Memfis grizlijsa ide u redove Jute džeza.

Konli je već godinama najbolji košarkaš Memfisa, ali je u prošle dve sezone izrazio želju za promenom sredine.

Nakon što su se relativno lako odrekli Marka Gasola, Memfis je odlučio da ekipu napusti i Majk Konli, čime se potpuno promenio imidž ekipe.

Plejmejker Konli je otišao put Jute, u zamenu za Kajla Korvera, Džeja Kraudera, Grejsona Alena i 23. pika sa drafta koji se održava u četvrtak.

Činjenica je da su obe ekipe prošle dobro u trejdu.

Memfis se odrekao 31-godišnjeg igrača sa velikom platom da bi zauzvrat doveo solidne iskusne igrače uloge kakvi su Korver i Krauder, ali i mladog, atraktivnog igrača u usponu Alena, kao i pika na draftu. Grizliji će "ključeve ekipe" prepustiti drugom piku na draftu kojeg poseduju, a najverovatnije će to biti Dža Morant, jedna od velikih nada američke košarke.

Juta sa druge strane je uspela da dovede Konlija, jednog od boljih plejmejkera lige, kojeg će upariti sa Donovanom Mičelom i Rudijem Goberom. Neizvesna će biti sudbina Rikija Rubija, koji je slobodan agent, dok će Dante Eksum, talentovani košarkaš iz Australije imati odličnog mentora i saigrača na istoj poziciji.

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar