Dejvis konačno kod Lebrona, Lejkersi žele i Kembu Vokera

Los Anđeles Lejkersi i Nju Orleans Pelikansi dogovorili su se oko trejda u kojem će Entoni Dejvis postati novi košarkaš "jezeraša".

Jedan od najboljih centara u NBA ligi tako će, posle sage koja je trajala nekoliko meseci prošle sezone, ipak završiti kod Lebrona Džejmsa koji ga je jarko želeo za saigrača.

"Kralj" je konačno dobio još jednog superstara, pa će Lejkersi oko njih graditi tim koji bi već u narednoj sezoni mogao da se bori za titulu.

Ni Pelikansi nisu nezadovoljni ovim trejdom – otišao je Dejvis kojem ugovor ističe sledeće godine, a dolaze Lonzo Bol, Džoš Hart i Brendon Ingram, trojica veoma perspektivnih košarkaša, kao i četvrti pik prve runde na ovogodišnjem draftu i dva buduća pika prve runde.

Jedan od onih koji je trebalo da bude uključen u razmenu bio je i Kajl Kuzma, kojeg je franšiza iz grada anđela ipak uspela da zadrži.

Dejvis ima 25 godina, prethodnih sedam sezona igrao je u "Pelikanima", međutim želeo je da napusti grad i u toj nameri je uspeo. U NBA odigrao je 466 utakmica i ima prosek od 23,7 poena, 10,5 skokova i 2,4 blokade.

"Rani" trejd omogućava Lejkersima odličnu startnu poziciju pred nastavak leta, pa su oni već krenuli u poteru za Kembom Vokerom. Plejmejker Šarlot Hornetsa prvog jula postaće neograničeno slobodan igrač i "jezerdžije" će pokušati da ga ubede da dođe u Kaliforniju.

Voker navodno želi da ostane u Hornetsima i da pokuša da napravi nešto sa ekipom iz Severne Karoline.

Lejkersi će imati prostora u "seleri kepu" za maksimalan ugovor, tako da im novac neće predstavljati problem.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара