Košarkašice Srbije poražene od Rusije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je u francuskom Renu prijateljsku utakmicu od izabrane selekcije Rusije rezultatom 76:67 (20:14, 15:28, 23:10, 18:15).

Najefikasnija u našem timu bila je Aleksandra Crvendakić sa 18 poena, a dvocifrena je bila i Jelena Bruks sa 12. U timu Rusije Logunova je postigla 13, Vadejeva 11, a Leškovceva i Maiga po 10 poena.

Najbolji period igre za srpski tim bila je druga četvrtina, kada su izabranice Marine Maljković napravile seriju 24:4 i od -13 stigle do vođstva na poluvremenu od 42:35. Treća četvrtina završena je vođstvom Ruskinja 58:52, da bi u poslednjoj deonici krenuo šut Rusije, za seriju i na kraju trijumf od devet poena razlike.

Ruskinje su izvele čak 27 slobodnih bacanja u odnosu na samo 11 naših, a imale su pet skokova više.

Selektorka Srbije Marina Maljković na ovoj utakmici nije skidala u uniformu Sonju Petrović i Nikolinu Milić. U subotu, protivnik našeg tima u Renu biće reprezentacija Turske.

"Borile smo se svih 40 minuta. Dosta smo grešile na skoku, nismo dobro gradile. Treba da znamo da su one jedna dominantna ekipa u skokovima, kao što će biti i preostale dve ekipe protivnice u grupi na Evropskom prvenstvu. Izvući ćemo pouke iz ove utakmice i pokušati da se što bolje pripremimo za sutrašnji duel", istakla je kapitenka Jelena Bruks.

"Ostalo je još malo do prvenstva. Znamo koje su nam greške i šta treba još da uradimo do 27. juna. Danas je presudio naš lošiji skok, što može da nam generalno predstavlja problem. Verujem da ćemo to ispraviti i da ćemo spremne dočekati šampionat", rekla je Aleksandra Crvendakić.

Naš tim takmičenje na Evropskom prvenstvu počinje 27. juna u Zrenjaninu, kada će za protivnika imati reprezentaciju Belorusije. Dan kasnije protivnik je Rusija, a 30. juna na programu je duel protiv Belgije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи