Panatinaikos silovito do 38. šampionske titule

Košarkaši Panatinaikosa odbranili su titulu u i tako došli do 38. trofeja u grčkom šampionatu. Panatinaikos je savladao ekipu Promiteasa 3-0 u finalnoj seriji, a do odlučujućeg trijumfa je stigao sa ubedljivih 111:77.

Panatinaikos je potpuno iskoristio odsustvo najvećeg rivala Olimpijakosa, koji je odbio da igra protiv "Zelenih" u četvrtfinalu plej-ofa.

Olimpijakos je predvođen predsednikom Jorgosom Angelopulosom odbio da izađe na megdan Panatinaikosu nezadovoljan delegiranjem sudija, nastao je haos u grčkom prvenstvu, a rezultat je bilo ispadanje u drugu ligu i potencijalni prelazak u ABA, koji je na kraju izgleda propao.

Pao je došao do finala u kojem je lako poveo protiv Promiteasa, da bi u trećem susretu sve dileme oko pobednika rešio već nakon 10 minuta. Domaćin je u "Oaka areni" prvu deonicu dobio 31:8 i od tada samo povećavao prednost.

Ona je išla i do maksimalnih 38 poena, a gosti su do kraja samo koliko-toliko ublažili katastrofu.

Šestorica igrača "Zelenih" su imala dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Papajanis sa 16 poena i devet skokova, isti broj poena je dodao Dešon Tomas, dok je Nik Kalates umalo zabeležio dabl-dabl sa 12 poena i devet uspešnih dodavanja.

Najbolji kod gostiju bio je Lengston Hol sa 12 poena, dva više od Tonija Mejera.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи