Marjanović: Želimo da učinimo košarkašku naciju ponosnom

Srpski centar Boban Marjanović u inervjuu za Fibu pred početak Svetskog prvenstva u Kini izjavio je da "orlovi" žele da učine "košarkašku naciju ponosnom i još jednom pokažu zašto su među najboljim selekcijama sveta".

Marjanović se nada da će se naći u 12 izabranih reprezentativaca koji će predstavljati Srbiju u Kini.

"Voleo bih da se takmičim ovog leta i predstavljam svoju zemlju. Osećam se ponosno i dobro kada nosim dres reprezentacije. Možemo da napravimo veoma dobar tim, boriću se da budem na spisku za Svetsko prvenstvo. Biće to velika borba, Srbija ima mnogo dobrih igrača, koji zaslužuju da se nađu među 12 odabranih", izjavio je srpski centar.

Mišljenje je da selektor Đorđević na raspolaganju ima talenta i iskustva više nego ikad. Đorđević je mandat kao reprezentativni trener započeo na Svetskom prvenstvu 2014. godine, kada je vodio "orlove" do srebrne medalje u Španiji. Srbija je potom uspela da se domogne zvanja vicešampiona Evrope, kao i na Olimpijskim igrama.

"Želimo da se plasiramo u polufinale i borimo za šansu za zlato. Na Svetsko prvenstvo odlazimo sa dosta ambicija i sa ciljem da ponovo pokažemo da smo jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Nadam se da će svi biti zdravi, jer smo dosta uzbuđeni zzbog prilike koja je pred nama", dodao je Bobi.

"Srbija je zemlja košarke i hoćemo da ponovo učinimo naš narod ponosnim. Prvenstvo će biti veoma neizvesno, ali mislim da možemo daleko u njemu da doguramo, uzevši u obzir talenat i iskustvo koje posedujemo"

Srbija je imala poteškoće u kvalifikacijama za SP, pošto je plasman izborila u poslednjem meču, protiv Izraela.

U prvoj rundi u Kini, Srbija se sastaje sa Italijom, Angolom i Filipinima u okviru Grupe D.

Ukoliko izbori jedno od prva dva mesta, napreduje u drugu rundu i Grupu J, gde se sastaje sa dve ekipe iz grupe gde su Španija, Porto Riko, Tunis i Iran.

"Odlična je grupa, biće dosta interesantno boriti se protiv selekcija o kojima ne znamo mnogo što šta. Italiju poznajemo i znamo da su jaka selekcija, ali ne znamo mnogo o Angoli i Filipinima. Moraćemo da igramo sa njima na isti način kao i sa Italijom, sa istim intenzitetom i željom za pobedom", rekao je Boban i dodao:

"Da biste dogurali daleko na turniru kakvo je Svetsko prvenstvo, morate da se takmičite i igrate dobro, a ne da brinete protiv koga igrate. Nije bitno koji tim vam se ispreči na putu, da li je to neka najbolja ekipa ili ne. Morate poštovati svakog protivnika, ali igrati da pobedite. Igranje proiv najboljih ekipa sveta je dobra stvar i mi ih se ne plašimo. Poštujemo ih, ali znamo naše ambicije i talenat", izjavio je centar Filadelfije.

"Moramo biti pažljivi i ne dozvoliti da nas neko iznenadi. U ovakvom takmičenju je moguć veliki broj iznenađenja, a mi ne želimo da budemo jedno. Neprijatno iznenađenje, naravno", našalio se za kraj Marjanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво