Читај ми!

Birčević za RTS: Imamo šanse za najveći uspeh, najvažnije je da smo kompletni

Stefan Birčević prethodnih godina standardan je član nacionalnog košarkaškog tima. Sa poslednja tri velika takmičenja doneo je tri medalje, srebrne, a i ove godine se nalazi na proširenom spisku selektora Đorđevića, pred Svetsko prvenstvo u Kini (31. avgust - 15. septembar).

Krilni centar Stefan Birčević već godinama je standardan član košarkaške reprezentacije Srbije. Snažan, borben, čovek od zadatka – Stefan je igrač kakvog svaki trener želi u ekipi.

Za Radio-televiziju Srbije Birčević je govorio o predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini, medaljama osvojenim na prethodnim akcijama reprezentacije, ali i o onome što ga očekuje u budućnosti, na privatnom i poslovnom planu.

Uskoro počinju pripreme reprezentacije za Svetsko prvenstvo u Kini. Da li ste se odmorili od klupske sezone i šta očekujete od rada sa kolegama reprezentativcima i selektorom Đorđevićem?

"Što se mene lično tiče, to je još uvek širi spisak od 34 imena i videćemo da li ću biti potreban i pozvan na pripreme reprezentacije. Krajem juna krećem polako pripreme za nove izazove. Ukoliko budem na pripremama sa ekipom, meni je sve to već poznato. Daću svoj maksimum, svakako".

Sa reprezentacijom ste osvojili tri srebrne medalje, ne računajući zlato sa univerzitetskom selekcijom. Šta očekujete od Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini?

"Presrećan sam što imam tri medalje sa tri najjača takmičenja. To mi baš puno znači. U Kini imamo velike šanse da napravimo najveći uspeh, bićemo kompletni, što je najvažnije".

Sa kojim saigračima iz reprezentacije ste u najboljim odnosima?

"Sa svima imam sjajan odnos. Tu sam već šest godina i to su sve sjajni momci. Najviše vremena, ipak, proveo sam sa Jovićem, Bobijem, Kuzmićem..."

Sa Miroslavom Nikolićem ste sarađivali u Radničkom, ali i u reprezentaciji Srbije. Koliko je Muta uticao na vašu karijeru i na razvoj kao igrača?

"Sa Mutom imam sjajnu saradnju. Igrao sam kod njega tri godine, plus smo zajedno radili u reprezentaciji. On mi je puno pomogao u karijeri i veoma sam uživao igrajući za njega".

Posle solidne sezone u ekipi Bona, šta Stefana očekuje u narednoj – ostanak u Nemačkoj ili promena sredine?

"Svakako neću ostati u Bonu, ali još ne znam koji će biti novi klub".

Da li prati klupsku košarku u Srbiji? Šta očekuje od večitog derbija u borbi za titulu? Kako vidi srpske klubove na evropskoj mapi u narednim sezonama?

"Gledao sam prošli derbi, nadam se da će Partizan doći do duple krune".

Šta okupira Stefana u privatnom životu?

"Što se tiče privatnog života, sve se vrti oko bebca koji ima pet meseci, tako da sve svoje slobodno vreme provodim sa ženom i bebom".

Za kraj, koji trenutak u karijeri je ostao posebno upamćen?

"Najlepši trenutak u karijeri su Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, gde smo uspeli da osvojimo srebrnu medalju. Najlepši period u karijeri bio je u Partizanu, tu sam se najbolje osećao, a mislim i igrao najbolju košarku".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво