Partizan nastavlja takmičenje i traži hitne promene u KLS

Košarkaški klub Partizan zatražio je hitne promene na svim nivoima u Košarkaškoj ligi Srbije i poručio da će, uprkos nezadovoljstvu posle prve utakmice finala protiv Crvene zvezde, nastaviti takmičenje.

"KK Partizan NIS će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega, i nastaviti učešće u finalnoj seriji, sa željom da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima, uprkos veoma nezdravoj atmosferi koju su kreirali drugi. Za srpsku košarku smo se borili i gradili njenu istoriju i daćemo sve od sebe da ozdravljenjem klupskog takmičenja ona postane još jača", navodi se u saopštenju posle sastanka rukovodstva kluba.

Kako se navodi, Partizan zahteva hitne promene na svim nivoima u KLS.

"Aktuelno rukovodstvo je svoju nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina i tako nanelo orgomnu štetu ugledu lige i košarci u zemlji koja je aktuelni olimpijski, svetski i evropski vicešampion. Ovo takmičenje ne sme da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca."

Dodaje se da "KLS se više ne sme finansirati isključivo od kazni koje se propisuju, već od sponzora i prodaje TV prava".

"Košarkaška liga Srbije ne sme biti mesto na kojem se tehničke i isključujuće greške dosuđju po nahođenju, za komentare koji se nigde ne kažnjavaju. Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinističke uvrede poput sinoćnjih na račun trenera Trinkijerija ne smeju prolaziti nekažnjeno ili uz blage, naknadne kazne. Na to se mora reagovati momentalno", stoji u sapštenju i dodaje se:

"KK Partizan NIS smatra dešavanja u Superligi Srbije veoma štetnim i za samu državu koja u ogromnoj meri pomaže sport i bez koje sport u Srbiji ne bi bio održiv, a liga joj vraća tako što se kroz nju šalje ružna slika o košarci i generalno o sportu u Srbiji, što ni u kom slučaju država ne zaslužuje".

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 12. jun 2019, 03:41) - Ненад Стојковић [neregistrovani]

Да заборавимо и оних ...колико титула ??

Све што рече војвода Павле ..потписујем ...само полако ЈСД партизан ..само полако .. видећемо вечерас какви сте ви домаћини ....Звезда је живот - Звезда Ле

(utorak, 11. jun 2019, 19:31) - anonymous [neregistrovani]

Panteri

Panteri, sve po zasluzi...

(utorak, 11. jun 2019, 14:21) - Војвода Павле [neregistrovani]

Чињеница

Да је било ко други писао о части, поштењу, увредама са трибина, вређању породица и слично па да проба човек да разуме, али ЈСД Партизан да пише о томе... НЕ ИДЕ! Нико у Србији није нити луд, нити глуп, нити има кратко памћење Остоја напредни лимару... СТОП ЛИЦЕМЕРЈУ ИЗ ЈСДККСНСТЕСЛА! ЗВЕЗДА ШАМПИОН!