Stvara se novi klub, Cedevita potvrdila pregovore sa Olimpijom

Dan posle gubitka titule i prekida dominacije u Hrvatskoj košarkaški klub Cedevita potvrdila je da pregovara sa ljubljanskom Olimpijom o partnerstvu koje se najavljuje kao spajanje u jedan klub - Olimpiju Cedevitu.

Spajanje Cedevite i Olimpije zapravo je kombinacija koja odgovara i jednom i drugom klubu.

Novi klub bi imao na raspolaganju velika novčana sredstva, neslužbeno se pominje iznos od 2,5 miliona evra. Novi klub bi svoje utakmice igrao u ljubljanskoj Areni "Stožice", i za razliku od Zagreba imao bi podršku navijača.

"Sa veseljem možemo potvrditi da su u toku pregovori sa slovenačkkim partnerima u košarkaškom klubu Petrol Olimpija Ljubljana. Detalje projekta ćemo vam predstaviti na konferenciji za novinare zakazanoj u utorak, 4. juna, u dvorani Stožice u Ljubljani, gde će o projektu govoriti predsednik KK Olimpija Tomaž Berločniki predsednik KK Cedevita Emil Tedeski", stoji u u saopštenju Cedevite.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 31. maj 2019, 23:02) - anonymous [neregistrovani]

Pre će biti preuzimanje, a ne spajanje

Cedevita nije naziv kluba nego sponzora. Domaći teren će biti u Ljubljani, u nazivu će stajati prvo Olimpija. Očigledno, Slovenci preuzimaju hrvatski klub, a Cedevita ostaje važan sponzor. Nema tu nikakvog spajanja.