Toronto poveo u finalu

Košarkaši Toronta su odlično počeli finalnu seriju i na svom terenu nadigrali aktuelnog šampiona Golden stejt sa 118:109 i poveli sa 1:0. „Ratnici“ su uspeli da zaustave Kavaja Leonarda, ali je vođstvo u timu pobednika po efikasnosti preuzeo Paskal Sijakam.

Gosti su samo na samom početku meča uspeli da pruže ravnopravan otpor raspoloženim domaćinima, međutim, sredinom četvrtine Mark Gasol i Paskal Sijakam su doneli prednost za Toronto.

U nastavku nije bilo veće neizvesnosti i sve se svodilo na pitanje sa kojom razlikom će pobediti domaća ekipa.

Golden stejt je na početku drugog poluvremena pokušao da pojača tempo i prišao na samo četiri poena razlike, a jednog trenutka i na samo dva poena, ali je Toronto, predvođen Paskalom Sijakamom, u tim momentima uspevao ponovo da uveća nedostižnu prednost koju je očuvao za vođstvo od 1:0 u finalnoj seriji.

Pobednički tim je po efikasnosti predvodio Paskal Sijakam sa 32 poena, a pratili su ga Lenard sa 23 i Gasol sa 20 poena.

Najefikasniji igrač meča bio je Stef Kari, ali je to bila slaba uteha i za njega i za Golden stejt, a meč je završio sa 34 poena, dok je Klej Tompson imao 21 poen.

I naredna utakmica finala igraće se u Torontu u noći između nedelje i ponedeljka, a potom se serija seli na teren Golden stejta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво