Toronto poveo u finalu

Košarkaši Toronta su odlično počeli finalnu seriju i na svom terenu nadigrali aktuelnog šampiona Golden stejt sa 118:109 i poveli sa 1:0. „Ratnici“ su uspeli da zaustave Kavaja Leonarda, ali je vođstvo u timu pobednika po efikasnosti preuzeo Paskal Sijakam.

Gosti su samo na samom početku meča uspeli da pruže ravnopravan otpor raspoloženim domaćinima, međutim, sredinom četvrtine Mark Gasol i Paskal Sijakam su doneli prednost za Toronto.

U nastavku nije bilo veće neizvesnosti i sve se svodilo na pitanje sa kojom razlikom će pobediti domaća ekipa.

Golden stejt je na početku drugog poluvremena pokušao da pojača tempo i prišao na samo četiri poena razlike, a jednog trenutka i na samo dva poena, ali je Toronto, predvođen Paskalom Sijakamom, u tim momentima uspevao ponovo da uveća nedostižnu prednost koju je očuvao za vođstvo od 1:0 u finalnoj seriji.

Pobednički tim je po efikasnosti predvodio Paskal Sijakam sa 32 poena, a pratili su ga Lenard sa 23 i Gasol sa 20 poena.

Najefikasniji igrač meča bio je Stef Kari, ali je to bila slaba uteha i za njega i za Golden stejt, a meč je završio sa 34 poena, dok je Klej Tompson imao 21 poen.

I naredna utakmica finala igraće se u Torontu u noći između nedelje i ponedeljka, a potom se serija seli na teren Golden stejta.

broj komentara 0 pošalji komentar