ABA liga bez menadžmenta, Olimpijakos i Panatenaikos na čekanju

Završena je sednica ABA lige u Banjaluci, uskoro sledi nova. Kako prenosi portal Mondo, nije usvojen izveštaj, a ni produženje mandata Čabarkapi i Novoselu. Odluka o pridruživanju klubova van regiona na narednoj sednici.

Na sastanku su bili svi predstavnici klubova uključujući i prvog čiveka Crvene zvezde Nebojšu Čovića i čelnika Budućnosti Dragana Bokana. Upravo njih dvojica su kažnjeni sa po 10.000 evra zbog dešavanja u finalnoj seriji. Nemaju pravo na žalbu.

Nije usvojen zahtev Budućnosti da se poništi finalna serija ABA lige. Predsednik Bokan je prvi napustio maratonsku sednicu, a nije želeo da se obrati medijima. Samo je u prolazu dobacio: „Ništa nije usvojeno, ni menadžment nije prošao".

Ubrzo je završena i sednica, a pred novinare je izašao prvi čovek ABA lige, Ivan Dodik, koji je rekao da je odlučeno da ne bude produžen mandat menadžmentu lige, Žarku Čabarkapi i Krešimiru Novoselu.

"Biće angažovana agencija u što skorijem roku, koja će dati nove predloge za menadžment", objašnjeno je, uz informaciju da nije usvojen izveštaj o protekloj sezoni, jer nije imao većinu.

"Skupština je zatražila da se izveštaj dopuni i o njemu će se razmatrati na sledećoj sednici. Plan je da se sednica nastavi sledeće sedmice", takođe je navedeno.

Naravno, veliku pažnju izazvalo je i ukljjučivanje Olimpijakosa, Panatinaikosa i drugih klubova u regionalno takmičenje?

"Raspravljalo se o zahtevu klubova da se pridruže ABA ligi, ali smo otvorili pravilnike i videli smo da nedostaju određena dokumenta kako bismo raspravljali uopšte da li Olimpijakos, Panatinaikos i ostlai klubovi mogu da učestvuju u ligi. Obavezali smo da se dopuni dokumentacija, kako bismo mogli o tome da glasamo na sledećoj sednici", izjavio je Dodik.

Da li je "prošao" Bokanov zahtev da se poništi finalna serija?

"I ranije sam izjavio da ona ne treba da se poništi, kako god to neko gledao - da li je bilo regularno, nije bilo regularno... Nismo to usvojili".

Dodik je dodao da su menadžment i Predsedništvo ABA lige dobili obavezu da dopune akte i pravilnike da bi se sprečila dešavanja u finalnoj seriji.

Takođe, objasnio je i zašto je Bokan prvi napustio skup.

"Gospodin Bokan je morao da ide nazad jer je imao obaveza, a nije napustio sednicu zbog nekih neslaganja. Sednica je bila korektna iako je dugo trajala".

Kompanija "MID Sports", strateški partner ABA lige, izrazila je nezadovoljstvo posle serije Zvezde i Budućnosti. Kakva je bila njena pozicija na sednici?

"Oni su hteli da pokušamo da nađemo zajednički jezik, spustimo tenzije i nastavimo u poboljšanim uslovima kako se ovo ne bi dešavalo. Oni su bili posmatrači, uključivali su se nekoliko puta, ali su imali stav da liga ne bi treba da se širi, da se poštuju pravilnike koje smo usvojili prethodne sezone. Mislim da smo u tom smeru otišli kako su oni predlagali i većina se i složila", objasnio je Dodik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво