Evropa dobija novog šampiona, CSKA posle preokreta do finala

CSKA – Real 95:90 (43:45). Košarkaši CSKA igraće u finalu ovogodišnje Evrolige, pošto su u poslednjoj četvrtini preokrenuli protiv branioca titule Reala. Protivnik „armejaca“ u finalu biće ekipa Efesa, a borba za trofej u Vitoriji na programu je u nedelju od 20.30.

Košarkaši madridskog Reala neće u nedelju braniti titulu osvojenu prople sezone, pošto su u neverovatno zanimljivoj utakmici poraženi od CSKA 95:90.

"Armejci" su do trijumfa i prilike da se bore za osmu titulu šampiona Evrope stigli odličnom igrom u poslednjoj četvrtini, koju su rešili u svoju korist 30:17.

Real je tokom većeg dela susreta imao prednost, koja je u nekoliko navrata iznosila i više od deset poena, ali je ekipa Dimitrisa Itudisa strpljivom igrom i dobrom odbranom stigla do trijumfa.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Nando de Kolo i Serhio Rodrigez sa po 23 postignuta poena, dok je 18 dodao Vil Klajburn.

Na drugoj strani istakao se Fabijen Kozer sa 18, Serhio Ljulj je dodao 13, a Entoni Rendolf 12 poena.

CSKA će tako u velikom finalu u nedelju od 20.30 igrati protiv Anadolu Efesa, koji je u prvom polufinalu bio bolji od Fenerbahčea 92:73.

Ovako je proteklo drugo polufinale u Vitoriji:

23.08 – Kraj uzbudljivog meča. CSKA na kraju stiže do pobede 95:90 i igraće u finalu protiv Efesa.

22.57 – Do kraja meča ostalo je 80 sekundi, trojkom De Koloa CSKA stiže do prednosti 87:85.

22.48 – Sredina igre u poslednjoj četvrtini, CSKA prilazi na minimalnu razliku – 78:76 za Real.

22.35 – Posle tri četvrtine, Real vodi protiv CSKA 73:65.

Čuva Real stečenu prednost, iako se košarkaši CSKA trude da se vrate u meč. Očekuje nas zanimljivih poslednjih deset minuta.

Kozer najefikasniji u Realu sa 16 poena, Rendolf i Kampaco postigli su po deset. Na drugoj strani Rodrigez je postigao 19, Klajburn 14, a De Kolo 13.

22.19 – Sredina igre u trećoj četvrtini, Real ima dvocifrenu prednost – 61:50.

22.05 – Nastavljen je meč.

21.50 – Poluvreme, trojkom Klajburna uz zvuk sirene CSKA smanjuje vođstvo Reala na 45:43.

Izuzetno izjednačn duel u Vitoriji. Real češće vodi, ali ne uspeva da stvori osetniju razliku. Real dominira u skoku (25:17), dok su "armejci" bolji u šutu za dva i tri poena.

Rodrigez je postigao 14, Klajburn 10 za CSKA, na drugoj strani devet ima Kozer, sedam Tompkins.

21.34 – Sredina igre u drugoj četvrtini, CSKA vodi 34:33.

21.22 – Imao je Real dvocifrenu prednost (22:11), ali se CSKA vraća u igru serijom od 7:0. Posle prvih deset minuta Real vodi 22:18.

Tavares je već postigao šest poena, uz sedam skokova i tri blokade, dok su po pet poena dodali Kampaco i Fernandez. U timu CSKA Rodrigez ima sedam poena, Klajburn četiri.

21.10 – Bolji početak meča za Real, koji posle pet minuta igre vodi 13:7.

Za CSKA su pogađali samo Klajburn i Haket, dok Real, za sada, ima više raspoloženih igrača – Kampaco pet, Fernandez i Tavares po četiri.

21.01 – Počeo je meč.

20.55 – Poznate su startne postave dve ekipe. Real: Kampaco, Fernandez, Tejlor, Rendolf i Tavares; CSKA: Haket, De Kolo, Klajburn, Kurbanov i Hanter.

20.50 – Glavni sudija meča je Matej Boltauzer, dok će mu pomagati Boris Rižik i Ana Panter.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво