“Ratnici“ uvećali prednost

Košarkaši Golden Stejta su nadigrali Portland sa 114:111 i poveli sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa na Zapadu. Iako je gostujuća ekipa odlično počela meč i vodila do samog kraja utakmice, „Ratnici“ su uspeli da načine preokret i uvećaju prednost.

Portland je odlično počeo meč i čak došao do 17 poena prednosti u prvom poluvremenu, pa se učinilo da će uspeti na gostujućem terenu da dođe do pobede i izjednačenja u finalnoj seriji.

Predvodili su ih Demijan Lilard i Si-Džej Mekolum uz odličnu podršku ostatka ekipe, ali su „Ratnici " poćetkom treće četvrtine uspeli da za samo par minuta anulitaju prednost protivnika i uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu.

Uz Stefa Karija, koji je sve vreme predvodio tim Golden stejta, dodatno se aktivirao Klej Tompson, a na drugoj strani su posustali i Lilard i Mekolum.

Na kraju su domaćini uspeli da u finišu utakmice dođu do pobede za 2:0 u finalnoj seriji Zapada.

Najefikasniji u timu pobednika bio je Stef Kari sa 37 poena i po 8 skokova i asistencija. Klej Tompson je dodao 24 poena, a Drejmond Grin je imao 16 poena, 10 skokova i 7 asistencija.

U timu Portlanda najzapaženiji je bio Demijan Lilard sa 23 poena, 5 skokova i 10 asistencija, Si-Džej Mekolum ubacio je 22 poena, a Set Kari je upisao 16 poena, 2 asistencije i 4 ukradene lopte. Dvocifren šuterski učinak imali su Rodni Hud i Mo Harkles sa po 12 poena.

U noći između subote i nedelje u Oregonu igraće se treća utakmica finalne serije Zapada.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво