Golden stejt ubedljivo do vođstva u finalu Zapada

Košarkaši Golden stejt voriorsa poveli su 1-0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Portlanda. Aktuelni šampion NBA lige slavio je na svom parketu rezultatom 116:94 i došao do prvog trijumfa.

Domaći tim kontrolisao je ritam utakmice od početka do kraja i samo u nekoliko navrata dozvoljavao protivniku da se rezultatski približi.

Odlično su iskoristili i činjenicu da su gosti bili umorniji zbog napete serije sa Denverom u polufinalu, koja je rešena tek u završnici sedmog susreta.

"Ratnici" su već na poluvremenu imali dvocifrenu prednost, Trejlblejzersi pokušavali da se vrate, ali kada god bi se to desilo, zaustavljao ih je Stefen Kari.

Kari je u odsustvu povređenog Kevina Durenta ponovo bio lider svog tima i na kraju je sjajnu partiju završio sa 36 poena (9-15 za tri), šest skokova i sedam asistencija. Njega je najbolje pratio Klej Tompson sa 26 poena, dok je Drejmond Grin, koji tradicionalno igra najbolje u doigravanju, upisao dabl-dabl (12 poena i 10 skokova).

S druge strane, ponovo na svom nivou nije bio Demijan Lilard, koji je postigao 19 poena, uz šut iz igre 4-12. Za razliku od susreta sa Nagetsima, Si Džej Mekalum nije imao svoj veče - dodao je samo 17, koliko su imali još Rodni Hud i Moris Harkles.

Drugi meč na programu je u noći između četvrtka i petka, takođe u "Orakl areni".

U finalu Istočne konferencije sastaju se Milvoki baksi i Toronto reptorsi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво