Jokić: U Americi samo igram košarku, Sombor je moj dom

Nikola Jokić i trener Denver Nagetsa Majkl Meloun imaju poseban odnos. Gradeći ga, Amerikanac je postao prvi NBA trener koji je posetio Sombor, a sve u cilju da se što bolje upozna sa "prirodnim habitatom" svoje zvezde.

Jedna od osnova uspeha sjajnih igara Denver Nagetsa ove sezone u NBA ligi jesu još bolje igre Nikole Jokića. A pozadina tih kvalitetnih partija srpskog centra – ili svakako važan deo kompleksnog tkiva koji doprinose igrama vrhunskog sportiste – jeste i odnos Jokića i trenera ekipe iz Kolorada Majkla Melouna.

Trener iz Kvinsa poznat je po tome što nastoji da se približi svojim igračima, da ih upozna na ličnom nivou. Stoga je i putovao 5.500 milja u Sombor. Dva puta.

U Jokićevom rodnom gradu Maloun se sprijateljio sa njegovim roditeljima, ali i njegovom starijom braćom Strahinjom i Nemanjom.

„Naučio sam dosta od njegovog oca. Moram da budem čvrst prema Jokiću. Moram da ga smatram odgovornim za sve što uradi, ali moram i da ga volim, moram da ga gradim. Sve to rade treneri. Moram da ga poznajem dobro, da bi on shvatio da mi je odistinski stalo do njega, ali do Nikole kao osobe pre nego Nikole kao košarkaša", rekao je Maloun za medije u Kolaradu.

U Somboru Jokić vreme provodi ili na Velikom Bačkom kanalu ili oko svojih konja.

„On je prvi NBA trener koji je ikada došao u Sombor. To znači da mi veruje, da veruje u mene. Naša veza je jaka, što nam pomaže. Pomaže nam da rastemo", rekao je Jokić.
Maloun je u Srbiji shvatio koliko je Jokić vezan za svoj rodni grad.

„To je mali grad. Nema mnogo toga. Imamo reku, to je otprilike to. Ja naprosto volim ljude ovde, moje prijatelje. Dom je dom, razumete?", istakao je Jokić.

„Sombor, to je moj život. Sve moje je tamo. Ovde (u Americi) ja samo igram košarku, Sombor je moj dom".

U ormariću u svlačionici Jokić drži sitnice koje ga podsećaju na njegove konje. Tu je i citat, nešto što je Vinston Čerčil rekao - o konjima, nije teško pretpostaviti.

„Ima nečega u spoljašnjosti konja što je dobro za unutrašljost čoveka".

Kada se penzioniše, Jokić želi da se vrati u Sombor, da tamo, možda, popravi uslove na trkalištu za konje. Do tog trenutka nastaviće da bude okosnica igre Denvera.

„Ima moje neograničeno poverenje. Zavredeo ga je. Uverio me je, svakog dana me uverava, da nisam pogrešio kada sam odlučio da naš tim igra kroz njega", objasnio je Maloun.

Denver ima izuzetno uspešnu sezonu iza sebe. Sada je pred Jokićem leto (ili deo leta) u Somboru, gde će mu se, po svoj prilici, pridružiti iznova Majkl Meloun.

Sledeće sezone ambicije u plej-ofu mogu da budu samo veće...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво