Obradović: Fajnal-for je specifičan, ali znamo kako se tu igra

Najuspešniji trener u istoriji Evrolige odveo je Fenerbahče na peti uzastopni fajnal-for. O pripremama za napad na desetu (za Obradovića), odnosno drugu (za Fenerbahče) titulu prvaka Evrope, ali i o problemima sa kojima se tim suočava, srpski trener je govorio za sajt Evrolige.

Pretpostavlja se da će samopouzdanje Fenera biti veliko, čak dodatno uvećano činjenicom da je ekipa regularni deo sezone završila kao prvoplasirana.

„To ne utiče na nas. Naše samopouzdanje će biti isto kao i uvek. Zadovoljni smo kako smo igrali do ovog trenutka, ali svesni smo da je fajnal-for uvek specifičan. Mnogo, čak skoro sve, zavisi od stanja u kome odete na završni turnir", rekao je Obradović.

Real Madrid ili Panatinaikos, Obradovićev nekadašnji tim, nikada nisu vezali pet učešća na fajnal-forovima u nizu.

„Veoma smo ponosni na to. Radili smo veoma naporno da bismo stigli do ovog nivoa. Na tome zahvaljujem igračima. Srećni smo što smo u ovoj poziciji, jer Fenerbahče želi uvek da se takmiči sa najboljima", istakao je nekadašnji selektor Jugoslavije i trener Partizana.

Fenerbahče ima mnogo igrača koji su već imali dosta uspeha u Evroligi. Iskustvo, koliko donosi na fajnal-foru?

„Važno je, ali iz razloga o kome sam malopre govorio. Fajnal-for je specifičan i važno je da igrači budu naviknuti na tako nešto. Ali fajnal-for odlučuju dve stvari: motivacija i razumevanja stanja u kome se nalazi ekipa. Mi, trenutno, imamo problema unutar tima. Želeo sam jednu sedmicu punog sastava za pripremu fajnal-fora, a mi nismo u poziciji da to ostvarimo. Borićemo se, videćemo", naglasio je Obradović.

„Žofri Lovernj sigurno ne može da igra, a kada bi fajnal-for počeo sutra to ne bi mogli ni Luiđi Datome, Nikola Kalinić i Jan Veseli. Ostatak tima je spreman i veoma sam zadovoljan njima, naravno. Takmičićemo se, šta god da bude".

Obradović je istakao da je trening potpuno drugačiji kada radite sa 14-15 košarkaša, što je objektivni problem za Fenerbahče u ovom trenutku.

Protivnik Fenerbahčea u polufinalu biće Efes, takođe predstavnik turske lige.

„Znamo se dobro. Znamo sve o njima, dosta smo igrlai sa njima ove sezone. Ali i oni znaju sve o nama. Biće veoma zanimljivo. Oni su sjajna ekipa u ofanzivnom smislu, sa mnogo individualnog kvaliteta. Oni, i pored toga, dele loptu i umeju da igrjau kolektivno. Stvarno neće biti lako", kazao je Obradović.

Gde god da ide Fenerbahče, sa njim idu i njegovi neverovatni navijači. Koliko je to važno za giganta iz Istanbula?

„Veoma smo ponosni na našu sponu sa publikom, siguran sam da će ih mnogo doći u Vitoriju. To mnogo znači igračima", zaključio je Obradović, koji je još jednom odbio da govori o ličnoj motivaciji osvajanja desete titule prvaka Evrope.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво