KK Partizan: Regularna liga ili se okrećemo drugim takmičenjima

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je dešavanjima u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige ugrožen opstanak regionalnog takmičenja i da će se, ukoliko se ne obezbedi regularnost, okrenuti drugim takmičenjima.

Partizan smatra da, kao najtrofejniji i najgledaniji klub na Jadranu, ima dužnost da predstavi probleme u ABA ligi i da je ugled zbog ponovljenih incidenata srozan, zbog čega preti čak tužba kompanije Myd Sports, čime bi finansiranje lige i opstanak bio ugrožen.

"Zbog incidenata koji su nakon sezone 2017/18 prošli nekažnjeno, KK Partizan je na Skupštini ABA lige, pre početka sezone 2018/19 jasno tražio da se usvoje mehanizmi koji će sprečiti da se slične stvari ponavaljaju i koji će dovesti do toga da vinovnici takvih incidenata budu adekvatno kažnjeni, čime bi sačuvali integritet lige. O ovom zahtevu, svedoče i zapisnici sa Skupštine regionalnog takmičenja", navodi se na sajtu crno-velih.

Iz Partizana dodaju da nikada neće biti sredstvo za potkusurivanje u sukobima zaraćenih strana, aludirajući na sukob Budućnosti i Crvene zvezde.

"Mi ćemo biti klub koji će konstruktivnim predlozima upućenim Skupštini ABA lige i njenim izvršnim organima, dati svoj maksimalan doprinos u očuvanju takmičenja koje čitavom regionu, u ovom trenutku, obezbeđuje učešće u Evroligi i Evrokupu".

Crno-beli su pozvali sve klubove da na sednici Skupštine 24. maja u Banjaluci obezbede glasovima regularno takmičenje, a da se vinovnici incidenata u skladu sa propozicijama adekvatno kazne.

"Ukoliko menadžment lige i klubovi kao njeni vlasnici, uključujući i Partizan, nisu u stanju da obezbede regularne uslove za takmičenje i sprovedu sopstvene propise, Partizan više neće biti deo ABA lige i okrenuće se drugim ligama i drugim rešenjima".

Navodi se i da će Partizan štiti i dalje interese srpske košarke sa ciljem da se obezbede fer uslovi.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 09. maj 2019, 08:02) - anonymous [neregistrovani]

За Дејана и Ненада

Звезда гази и не обазире се за слабијим, недораслим тимовима. Најважније нисмо никоме дужни. Како они нама, тако и ми њима.

(sreda, 08. maj 2019, 20:59) - Nenad [neregistrovani]

Covic

Covic je nakveci krivac za ovu situaciju, ali to treba da resimo u svojoj kuci. Ispravna je odluka Partizana da se ne odazove na poziv Buducnosti. Ne treba biti pesak u privatnom ratu Covica i Bokana.

(sreda, 08. maj 2019, 15:01) - anonymous [neregistrovani]

Национална лига

Србија и Србски клубови да играју националну лигу па у Европу, а не да правимо посао бившим југо републикама....
Национална и јака, таква је била пре уласка државних клубова у прив. Аба лигу...

(sreda, 08. maj 2019, 13:50) - Дејан [neregistrovani]

Свађалице

Па црвена звезда је са свима у свађи и стално прави проблем ако није по њиховој вољи