Toronto brejkom do izjednačenja protiv Filadefije, Lenard stao na 39 poena

Ekipa Toronta savladala je Filadelfiju sa 101:96 (24:21, 23:24, 28:30, 26:21) i izjednačila rezultat u polufinalnoj seriji na 2:2. Naredni meč ove dve ekipe igraju u sredu, a domaćin je Toronto. U timu domaćina Boban Marjanović nije ulazio u igru.

Izjednačen meč odigrali su Filadelfija i Toronto. Gosti su uspeli da vrate brejk i pred selidbu na domaći teren izjednače rezultat u polufinalnoj seriji koja se igra do četiri pobede.

Prvo poluvreme pripalo je Torontu, koji je konstantno vodio, a najveća prednost bila je u prvom periodu kada su stigli do plus 11. Filadelfija je polako topila prednost protivnika, koja je na kraju prvog poluvremea iznosila samo dva poena - 47:45.

Nastavak je doneo nešto bolju igru Filadelfije. Uspeo je domaćin da prebaci rezultatsku klaskalicu na svoju stranu, i stigne do prednosti. Sredinom trećeg četvrtina ona je iznosila maksimalnih šest poena. U poslednju četvrtinu ušlo se pri nerešenim rezultatom - 75:75.

Neizvesnost je nastavljena i u poslednjem periodu. Rezultatska klackalica je išla od plus četiri za Filadelfiju do nerešenog rezultata.

Tri minuta pre kraja susreta Torono preokreće i dolazi do četiri poena prednosti. Velika borba za svaki poen, a pred poslednja dva minuta igre rezultat je bio - 91:90 za Toronto.

Toronto uspeva da se odlepi i u penal završnicu uđe sa plus šest - 96:90, samo 40 sekundi pre kraja. Filadelfija je brzom dvojkom smanjila prednost, usledio je faul. Posle uhvaćene lopte nakon drugog promašenog bacanja Toronto dolazi do dvojke i nedostižnih plus sedam na 20 sekundi pre kraja. Na kraju 101:96.

Toronto je do pobede predvodio Kavaj Lenard sa 39 poena, 14 skokova i pet asistencija. Mark Gasol je postigao 16, a Lauri 14. U poraženoj ekipi Batler je postogao 26 poena uz 11 skokova, Redik je dodao 19, a Haris 16.

Peti meč igra se u sredu a domaćin je Toronto.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи