Filip Čović, osporavani ljubimac Zvezdinih navijača

Košarkaši Crvene zvezde pobedom u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige vratili su se u Evroligu, ispunili najvažniji cilj za ovu sezonu, a u danima slavlja opet se najviše spominjalo prezime - Čović.

Ali, za razliku od prethodnih godina kada je prva asocijacija bio predsednik kluba Nebojša, sada skoro svi, pogotovo oni koji su pažljivo gledali završnicu ABA lige, u prvi plan stavljaju njegovog sina Filipa.

Čović junior, dugo osporavan od raznih "stručnjaka", fantastično je odigrao plej-of mečeve protiv Partizana i Budućnosti, velemajstorski iskoristio odsustvo povređenig Džoa Reglanda i bio jedan od najzaslužnijih za Zvezdinu četvrtu ABA titulu.

"Još nismo ni svesni šta smo uradili, osećaj je predivan, polako sabiramo utiske, radujemo se Evroligi, vratili smo Zvezdu na mesto gde je bila prethodnih godina, i to nam je najbitnije", rekao je Čović.

Prema mnogim mišljenjima, Čović je zaslužio da ponese i titulu MVP-ja.

"Ja sam izjavom da je tim MVP, rekao sve, to sam naglašavao i cele sezone, da samo tako može da se dođe do uspeha. Mislim tako i danas, mada je Bili Beron svojim igrama, kao jedan sjajan momak i profesionalac zaslužio tu nagradu", rekao je Čović i dodao da se veoma raduje narednoj sezoni i svom debiju u Evroligi.

Na pitanje kakav je osećaj biti "najpopularniji u familiji", ljubimac Zvezdinih navijača rekao je da mu podrška mnogo znači.

"Lično sve ovo mi mnogo znači, imam satisfakciju, sve mi to prija, ali opet, tim je na prvom mestu, pa posle toga svi mi pojedinci. Sezona još nije gotova, mada mnogi misle da je kraj, nama sad počinje naša liga, ovo što smo osvojili treba da zaboravimo i okrenemo se novim izazovima. To je naš posao i želimo da odbranimo domaću titulu", poručio je Čović.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара