Rekord Jokića, ali Sparsi izjednačili

Srpski internacionalac Nikola Jokić je sinoć postigao rekord karijere sa 43 poena, ali ni to nije pomoglo Denveru da se posle decenije čekanja plasira u polufinale konferencije. Košarkaši San Antonija su uspeli da savladaju Denver sa 120:103 i da izjednače na 3:3 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije.

Već na startu meča San Antonio je napravio prednost od desetak poena, ali je denver uspeo da je anulira prvenstveno zahvaljujući odličnoj igri Nikole Jokića.

Kada god bi se naš internacionalac našao na klupi padao je ritam tima Majka Melouna. U finišu utakmice San Antonio je ponovo napravio dvocifrenu razliku koju je na kraju pretvorio u pobedu za izjednačenje u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije.

Nikola Jokić je zabeležio rekord karijere u najjačoj ligi sveta sa 43 poena (19-30 iz igre), a imao je i 12 skokova i devet asistencija. Srbin je ujedno postavio i rekord franšize po broju poena u plej-of utakmici. Džamal Marej je ubacio 16 poena, uz šest asistencija.

San Antonio su do pobede vodili Lamarkus Olridž sa 26 poena i 10 asistencija i Demar Derozan, koji je uz 25 poena imao po sedam skokova i asistencija.

Odlučujuća sedma utakmica u seriji igraće se 27. aprila u Denveru.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво