Nezaustavljivi Lilard izbacio Oklahomu, Kavaj odveo Toronto dalje

Portland trejlblejzersi eliminisali su Oklahomu tandere sa 4:1, pobedivši u petom meču sa 118:115, nakon velikog preokreta. Maestralnu partiju pružio je Demijan Lilard postigavši 50 poena, od čega tri u poslednjoj sekundi za pobedu. Kavaj Lenard vodio je Toronto do četvrte pobede nad Orlandom (115:96) i plasmana u polufinale Istoka.

Nestvaran meč protiv Oklahome odigrao je plejmejker Portlanda Demijan Lilard. Postigao je 50 poena (35 u prvom poluvremenu), imao sedam skokova i šest asistencija.

"Dejm" je bio vođa velikog preokreta Portlanda, konstantno je držao Trejlblejzerse u igri, da bi potom hladnokrvnom trojkom u poslednjoj sekundi presudio Oklahomi, izbacivši je u prvoj rundi plej-ofa.

Lilard je u igri proveo čak 46 od ukupnih 48 minuta, postigao je deset trojki, a imao šut iz igre 17/33. Pomoć je imao u 17 poena Makoluma i Harklesa.

Sa druge strane, u Oklahomi su odlično ali nedovoljno za pobedu odigrali Pol Džordž i Rasel Vestbruk. Džordž je postigao 36 poena, uz devet skokova, dok je Vestbruk imao tripl-dabl od 29 poena, 11 skokova i 14 asistencija. 

Portland je eliminisao Oklahomu nakon pet odigranih mečeva i plasirao se u polufinale Zapadne konferencije. Trejlblejzersi će se tamo sastati sa boljim iz duela Denvera i San Antonija (Denver vodi sa 3:2).

Oklahoma doigravanje drugu godinu zaredom završava u prvoj rundi, pošto su prošle godine eliminisani od Jute.

Toronto je na Istoku četvrtom pobedom u pet utakmica sa Orlandom takođe prošao u polufinale plej-ofa.

Reptorsi su pobedili sa 115:96 na svom parketu. Tim iz Kanade je stekao 16 poena prednosti u prvoj četvrtini i tu prednost bez problema održavao do kraja meča. 

Najefikasniji u pobedi Toronta bili su Kavaj Lenard sa 27 i Paskal Sijakam sa 24 poena. U redovima Orlanda istakli su se Di-Džej Ogustin sa 15 i Terens Ros sa 12 postignutih poena.

Za Orlando je ova sezona gotova, dok Toronto ide u polufinale Istoka, gde će se sastati sa Filadelfijom. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво