Spektakl, Zvezda nadigrala Budućnost i vratila trofej i Evroligu u Beograd

Crvena zvezda – Budućnost 97:54. Košarkaši Zvezde nadigrali su tim iz Podgorice u petom, odlučujućem susretu finala ABA lige, osvojili trofej i izborili plasman u Evroligu.

Spektakularna igra crveno-belih u meču punom naboja, naročito pre početka susreta. Ipak strasti su se smirile, ispunjeni su uslovi gostiju da bi izašli na teren. Međutim, na terenu je tokom većeg dela susreta bila samo jedna ekipa - tim Crvene zvezde. Na kraju ubedljiv trijumf crveno-belih.

Sa sat vremena zakašnjenja zbog „predigre" počeo je meč u dvorani „Aleksandar Nikolić". Očekivano početak je bio tvrd. Malo poena na obe strane. Grča se prvo oslobodila Zvezda nošena gromoglasnim navijanjem sa tribina.

Kako je meč odmicao rasla je i prednost Crvene zvezde. Izutetno raspoloženi u prvom poluvremenu bili su Kej Si Rivers, Boriša Simanić i Ognjen Dobrić.

Budućnost je izdržala prvu četvrtinu, koja je završena sa pet poena prednosti crveno-belih. U nastavku Zvezda je dominirala, pogađala je sa svih pozicija a do poluvremena imala je 26 poena prednosti.

Najefikasniji u redovima Zvezde bio je Boriša Simanić sa 10 poena i to bez promašaja. Uz to imao je tri asistencije i dve blokade. Indeks korisnosti gosta je sve govorio o igri protivnika - minus jedan u prvom poluvremenu.

Zvezda je nastavila da puni koš Budućnosti. Prednost je konstantno rasla i samo se čekao konačan rezultat, jer pobednik je odavno bio poznat. Celo drugo poluvreme bilo je formalnost, gost nije imao energije ni da pokuša da zapreti. S druge strane crveno-belima je sve polazilo za rukom. Na kraju ubedljiva pobeda 97:54.

Najefikasniji u timu novog šampiona ABA Lige bio je Kej Si Rivers sa 21 poenom, Davidovac je postigao 11, Simanić, Odžo i Faje po 10.

U timu Budućnosti bolji od ostalih bio je Kol sa devet poena, dok su Vilijams i Džekson postigli po sedam.  

Tok meča:

21.50 - Kraj meča. Crvena zvezda - Budućnost 97:54.

21.44 - Navijači Zvezde počeli slavlje, ostalo je još tri minuta igre - 88:47.

21.30 - Posle minut igre u poslednjoj četvrtini crveno belistižu do, u tom trenutku maksimalnih 79:39.

21.28 - Kraj treće četvrtine. Crvena zvezda vodi sa 74:37.

21.25 - Na dva minuta pre kraja perioda crveno-beli su postigli duplo više poena od protivnika - 66:33.

21.19 - Bili Beron pogađa trojku za 65:27.

21.13 - Košem Davidovca sedam minuta pre kraja trećeg perioda Zvezda vodi sa 31 razlike, 44:24.

20.51 - Kraj druge četvrtine. Crvena zveza vodi protiv Budućnosti sa maksimalnih 47:21.

20.47 - Novom trojkom Kej Si Riversa, crveno beli vode sa 44:21.

20.44 - Tri minuta pre kraja druge četvrtine Zvezda ima prednost od 20 poena razlike - 41:21.

20.41 - Zvezda nastavlja da lomi protivnika i serijom od 10:0 dolazi na 39:20. U ovim momentima briljira Boriša Simanić.

20.36 - Sjajnim prodorom Simanića, koji je uz koš zaradio i faul, a potom i trojkom Kej Si Riversa crveno-beli imaju prednost od 35:20.

 

20.24 - Nakon što je Filip Čović iskoristio jedno slobodno bacanje domaćin dolazi do, za sada maksimalnih plus 11.

20.32 - Posle dva ipo minuta igre u drugoj četvrtini Zvezda se vraća na plus deset 28:18. 

20.25 - Kraj prve četvrtine. Crvena zvezda - Budućnost 18:13. Rasplamsala se velika borba, u početku nijednu ekipu nije služi šut. Zvezda nešto sigurnija i dva ipo minuta do kraja dolazi do 10 poena razlike 15:5. Do kraja perioda Budućnost je uspela da smanji prednost Zvezde na pet poena razlike.

20.08 - Tvrd početak susreta, mali boj poena. Posle šest minuta igre Crvena zvezda vodi sa 10:4.

19.58 - Počeo je meč...

19.42 - Izašli su i igrači Budućnosti na teren. Očekujemo da uskoro počne meč.

19.41 - Prema poslednjim informacijama određeno je još 15 minuta zagrevanja i onda počinje meč.

19.36 - Sudija Pukl je otišao do svlačionice Budućnosti. 

19.35 - Navijačima se obratio i kapiten Branko Lazić. Rekao je da je jako bitno da se ne ubacuju predmeti na teren. Sportska atmosfera je neophodna kako bi meč počeo. On je zamolio navijače da fer i sportski navijaju.

19.28 - Određuje se novo vreme za početak meča.

19.27 - Navijači su pomereni po zahtevu Budućnosti, očekuje se da se tim iz Podgorice uskoro pojavi na terenu.

19.18 - Publici se obratio tim menadžer Crvene zvezde Nebojša Ilić uz molbu za fer i sportsko navijanje, moleći navijače da ništa ne bacaju na teren.

19.14 - Igrači Zvezde čekaju da se košarkaši Budućnosti pojave na terenu.

19.09 - Košarkaši Budućnosti traže da se udalje navijači Zvezde blizu njihove klupe, što se upravo i dešava. Početak je, za sada, pomeren za još 20 minuta.

19.04 - Prema poslednjim informacijama iz tabora Budućnosti traže da se stvore regularni uslovi oko njihove klupe. 

18.50 - Meč će početi sa zakašnjenjem.

18.45 - Čim su gosti kročili na parket poletela je "kiša" predmeta sa svih strana i čak nekoliko navijača je uletelo u teren da se obračuna, ali je brzo reagovalo obezbeđenje. Igrači Budućnosti su izašli na zagrevanje, pa su se povukli jer je nekoliko navijača ušlo na parket.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво